VELJA NEVOLJA NA SLAVI VOĐE "KAVČANA": Pevala im mrziteljka Srba Jadranka Barjaktarović!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer sastao se u ponedeljak uveče u Kotoru sa Veljkom Belivukom, vođom navijača Partizana, zvanim Velja Nevolja i sa njegovom desnom rukom Markom Miljkovićem, a s njima su bili još jedan lider "kavčana" Vojin Stupar i dvojica članova Miloš Radonjić i izvesni Kujović. Beogradska ekipa navijača koju dovode u vezu sa "kavačkim klanom" bila je na Zvicerovoj slavi.

Foto: Tanjug
Velja Nevolja

Koliko su Zvicer i Belivuk zaštićeni u crnogorskoj policiji govori i to da ih je iste večeri sa četvoricom prijatelja zaustavila saobraćajna policija prilikom redovne kontrole, ali su odmah pušteni nakon detaljnog pretresa i informativnog razgovora jer, navodno, nije bilo osnova za njihovo dalje zadržavanje, preneli su crnogorski mediji.

Prema našim saznanjima od izvora iz crnogorske policije, dokaz o povezanosti određenih policajaca s "kavčanima" je njihova saradnja sa Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem.

RepublikaFoto: printscreen
CRNO NA BELO: Velja za slavskom trpezom

- Zoranov sin Petar zaposlen je u specijalnom timu za organizovani kriminal i poslednjih godina je optuživan za torturu nad pripadnicima "škaljarskog klana" - otkriva naš izvor.

Slavlje "kavčana" uveličala je, inače, pevačica Jadranka Barjaktarović, čuvena po pesmi Mitra Mirića u kojoj je izmenila poznate stihove u "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije".

Foto: ST/N. MANDIĆ

Jadranka: Jači smo od Srbije

Jadranka Barjaktarović se, podsećamo, našla u centru skandala kada je na nastupu u Podgorici pevala stihove Mitra Mirića u izmenjenom obliku, te se holom u kom je nastupala orilo "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Instagram profil joj je nakon toga, zbog velikog broja prijava, ugašen, a nakon što je otvorila novi nastavile su da se nižu brojne poruke i komentari na račun pomenutog poteza na nastupu.

Nakon što je poručila da ne oseća potrebu da se izvini, Jadranka je odlučila da se putem Instagrama razračuna sa pratiocima iz Srbije, te je u jednoj od objava napisala:

- Ne moram ništa ni da izjavim. Sami ste sve o svojoj naciji rekli komentarima.

Nakon što je nekoliko srpskih televizija saopštilo da više nije dobrodošla u njihovim emisijama Jadranki je i Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije odlučio da uskrati mogućnost učestvovanja na festivalima u njihovoj organizaciji.

Susret "kavčana" sa Veljom Nevoljom usledio je baš uoči godišnjica likvidacija istaknutih članova ovog klana. U nedelju je bio pomen Zvicerovom kumu Marku Vukoviću (41), koji je brutalno ubijen 17. januara prošle godine na Bežanijskoj kosi, na Novom Beogradu, a dva dana nakon toga u Atini su izrešetani visokopozicionirani članovi "škaljarskog klana" Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43) dok su u jednom restoranu večerali sa porodicama.

Radoje Zvicer se pre dva meseca vratio u Crnu Goru iz Ukrajine, gde je teško ranjen u pokušaju atentata. Ukrajinski i crnogorski mediji preneli su da iza ovog napada stoji "škaljarski klan". Ukrajinska policija je pohapsila grupu atentatora i jednog kijevskog policajca koji im je pružao logistiku. Radoja je tada spasla supruga Tamara, koja je, kad je videla šta se dešava na ulici, istrčala s pištoljem i zapucala na napadače. Oni zbog toga nisu stigli da overe Radoja.

Da u Kotoru i okolini gori fitilj na buretu baruta, potvrđuje i izjava Jovana Vukotića, koga policije u regionu navode kao vođu "škaljarskog klana", suprotstavljenog "kavčanima".

Ko je pucao na Radonjića?

Vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić sumnjičio se za jedan od pokušaja ubistava Miloša Radonjića, koji je preživeo četiri atentata. On je te navode i optužbe demantovao nekoliko puta. Tada je pucano na Radonjića i njegovog prijatelja Vojina Stupara. Radonjić je uspeo da prođe bez povreda, dok je Stupar ranjen.

On je u oktobru nakon poslednjeg neuspelog atentata na njega izjavio da će, ako mu se nešto desi, krivac biti upravo crnogorska policija.

- Svoj život više nikom neću prepuštati u ruke. Dva puta sam izašao iz kuće otkada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, a pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici, kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo šta desi, moja porodica i prijatelji policiju će smatrati direktno odgovornom - rekao je tada Kotoranin.

 

 

 

Vukotić je krajem jula prošle godine izašao iz istražnog zatvora u Spužu pošto je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića, koji su u ponedeljak bili na sastanku sa Zvicerom i Veljom Nevoljom.

- Vukotić je rešio da bezbednost podigne na maksimalan nivo i da angažuje sve saradnike koji će detaljno pratiti sve ljude koji se nađu u njegovoj blizini, ali i da kuću ne napušta, osim u izuzetno hitnim slučajevima - otkriva naš izvor iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
gedza

22.01.2021 08:41

kolko ima ovog sljama, oce li se poubijati vise...