(VIDEO) HITNA ISTRAGA O TORTURI U VRTIĆU IZ PAKLA! Otkrivamo - TUŽILAŠTVO POKRENULO POSTUPAK POSLE PISANJA SRPSKOG TELEGRAFA!

Autor: Republika

Hronika

21.01.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pisanja Srpskog telegrafa o strahotama koje deca preživljavaju u vrtiću "Zamak" na Voždovcu, Drugo javno tužilaštvo je pokrenulo hitan postupak, saznaje Republika.

RepublikaFoto: Republika
Tortura dece u vrtiću Zamak

Nakon što su nas kontaktirali brojni roditelji svedočeći o tortuti koju prolaze njihovi mališani u ovom vrtiću, došli smo u posed snimaka koji su šokirali Srbiji i koji pokazuju sa kojom se brutalnošću vaspitačice ovog vrtića odnose prema deci.

RepublikaFoto: Republika

Na jednom od njih vaspitačica kojoj se ne vidi jasno lice, bukvalno, drži pritisnutog na pod dečačića od dve-tri godine koji sve vreme plače (kasnije smo od roditelja čija deca idu u taj vrtić saznali da se radi o detetu s blagim oblikom autizma). Ista vaspitačica tom detetu na silu gura cuclu u usta, s obe ruke ga grubo diže s poda.

RepublikaFoto: Republika

Na drugim snimcima vidi se kako vaspitačica izvlači troje dece iz neke vrste improvizovanog špajza. Od roditelja smo čuli da decu u tu prostorijicu, koja više liči na pregradu ormana, zatvaraju kad nisu dobra.

RepublikaFoto: Republika

 

 

 

Podsetimo, sa slučajem vrtića "Zamak" Srpski telegraf upoznao je nadležni Sekretarijat za obrazovanje grada Beograda, na čijem je čelu Slavko Gak. Kako nam je rečeno, inspekciji je naložena vanredna kontrola ovog obdaništa.

- Ponašanje vaspitačica koje opisujete apsolutno nije prihvatljivo ni u jednom vrtiću, bez obzira na to da li je državni ili privatni. Za pomenuti privatni vrtić, koji je jedan od 420 vrtića u sistemu gradskih subvencija, sekretarijat nije dobio nijednu predstavku građana, na osnovu koje bi se, osim redovne, sprovela i vanredna kontrola. Sekretarijatu nisu upućene primedbe na rad vaspitača. Nakon navoda zbog kojih nam se obraćate sekretarijat je naložio gradskoj prosvetnoj inspekciji vanrednu kontrolu ovog vrtića i ona će biti sprovedena u naredna 24 časa. Inspekcija sprovodi redovne godišnje kontrole vrtića i vanredne, po pretpostavkama, odnosno prijavama - rečeno je iz gradskog sekretarijata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kumodraz

21.01.2021 14:51

A pokretanje i hapsenje narkodilera vojkana krstica u kumodrazu koji diluje narkotike u fast foodu preko puta skole, truje nam decu, preti, bije, samara, puca rafalno iz kalasnjikova u skolskom dvoristu.... sta jos gospodo....