UBICA DOŠAO IZ NEMAČKE DA LIKVIDIRA BIVŠU ŽENU I CELU NJENU FAMILIJU: Masakr na Pešteru, nezapamćeni krvavi pir gastarbrajtera ZAVIO SJENICU U CRNO

Autor:

Hronika

18.01.2021

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrećna Bisera Šemović (29) odbila da se vrati Enedinu Turkoviću (44), koji je potom usmrtio nju, njenog oca i majku, a teško ranio brata.

RepublikaFoto: Društvene mreže
NEDUŽNA ŽRTVA: Bisera sa sinom

Nezapamćeni masakr kod Sjenice šokirao je žitelje ovog kraja koji su i juče imali samo jedno pitanje: "Zašto?" Enedin Turković (44) iz sela Doliće kod Sjenice hicima iz vatrenog oružja ubio je u subotu u selu Rasno, između Sjenice i Novog Pazara, bivšu suprugu Biseru Šemović (29), taštu i tasta Fehima (64) i Šefku (60) i ranio bivšeg šuraka Bekima (34) i njihove rođake Aripoviće, majku i sina Zinetu i Nevzata.

Masakr je počinio dok je troje maloletne dece bilo u kući, od kojih je dvoje njegovo. Enedin je pobegao na motornim sankama kojima je, prema rečima najbližih komšija, i došao s namerom da ubije ženu i njene najmilije. Posle petočasovnog skrivanja u šiblju i šumi nadomak svoje kuće ubicu su opkolili policija i odred Žandarmerije iz Kraljeva, a on je počinio samoubistvo, pucajući u sebe iz istog pištolja kojim je prethodno napravio masakr, čim je shvatio da ne može da pobegne.

Ubica posle bekstva s mesta zločina, kad ga je opkolila policija, pucao sebi u glavu

 

- Pomahnitali Enedin je zakucao na vrata i počeo da psuje još s vrata. Vikao je: "Pi*ka vam materina, sad ćete da vidite. Dobićete šta ste zaslužili." Pitao je Biseru šta je odlučila i kad je čuo ono što mu se nije svidelo, nastavio je da psuje i pucao u nju, pa u njene, brata, oca i majku, koji su pokušavali da je zaštite. U opštem metežu, gde se nije znalo ko više vrišti, Enedin je ranio i rođake Aripoviće, koji su došli na babine kod rođenog brata nesrećne Bisere i snajke Edite, koja se nedavno porodila. Edita je uspela da pobegne u sobu kod bebice i tamo je sklonila Biserinu i Enedinovu decu Š. (8) i A. (6) - prepričala je za Srpski telegraf potresena rođaka pobijene porodice.

Deca traže majku

Decu stradale Bisere je njihova ujna Edita povela sa sobom i svojom bebom kod familije Zahović u selo Duga Poljana. Niko od njih nije imao snage da priča za medije, a rođaci i ujedno komšije iz tog sela kažu da je čitava porodica utučena bolom zbog gubitka, a svi se snebivaju da deci saopšte da su ostala bez majke.

- Deca još ne znaju šta se desilo. Čim je prvi metak ispaljen, njih je ujna uspela da skloni u drugu sobu. Mala Š. predoseća da je ostala bez majke i stalno pita: "Je li se s mojom mamom nešto desilo" - ispričala je rođaka.

Biserinom bratu bore se za život

Bekim, brat ubijene Bisere, posle ranjavanja u teškom je stanju i u bolnici u Novom Pazaru, gde je odmah hitno operisan. U istoj bolnici je i Nevzat, kojeg je pomahnitali Enedin pogodio u nogu.

- Bekim je pogođen s nekoliko metaka, ali onaj koji je uz kičmu ne sme da se dira. On je teško, ali stabilno. Strepimo i molimo se da preživi. Rođacima Aripovićima nije život ugrožen jer je Zinetu samo okrznuo metak, dok je Nevzet pogođen u nogu - kaže komšija unesrećene porodice.

Prvi na lice mesta je stigao mladi rođak Sejo Šemović, kojeg je ranjeni Bekim pozvao telefonom u pomoć. O prizoru koji je video nije bio spreman da govori.

- Bilo je strašno ono što sam video, ali razmišljao sam o tome kako da spasem ranjene - rekao je rođak Sejo.

Žena plačnim glasom kaže da se stotinama godina nije dogodilo ništa slično u njihovom kraju i da je ova tragedija Šemovića pogodila i staro i mlado. Ona sumnja da je neuzvraćena ljubav motiv zločina u pešterskom selu.

Foto: Republika
Enedin Turković

- Mi smo svi u šoku i čitavo selo je ožalošćeno jer se stotinama godina kod nas nije dogodilo ovakvo zverstvo. Poznavali smo Enedina, ali nismo nikada pomislili da je spreman da ubije bivšu ženu i usput tolike ljude ubije i rani. On je izgleda poludeo i u rastrojstvu došao da ubije Biseru, koja je s decom u subotu u tri sata po podne imala autobus za Nemačku. Trebalo je da se vrate tamo posle odmora u Sjenici na koji su došli pred novogodišnje praznike. Enedin je nju stalno progonio otkad ga je ostavila pre više od godinu dana i kad god bi ona došla u Sjenicu i on je dolazio za njom. Kad ona krene u Nemačku, on je išao za njom. Preklinjao je da mu se vrati, ali ona nije htela jer pored njega više nije imala miran život. Oboje su živeli u Berlinu, ali u različitim stanovima, deca su bila kod nje. Sada su ostala sama - ispričala je rođaka stradale porodice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading