DRUGARICA KRIMINALACA RONILA SUZE! Svi detalji sa suđenja - POLICAJKA SE TRESLA ŠTO MORA U ZATVOR!

Autor:

Hronika

15.01.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska policajka Marija Nikolić osuđena je danas na godinu dana kućnog zatvora u Višem sudu u Beogradu zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja koji je pripadao njenom kumu, ubijenom crnogorskom kriminalcu Davorinu Baltiću, koji je bio označen kao istaknuti član kavačkog klana.

RepublikaFoto: A. NALBANTJAN
Marija Nikolić

Osuđena se suzdržavala da ne zarida na sav glas u sudnici, a sve vreme se tresla i plakala. 

Obrazlažući prvostepenu presudu, sudija Zoran Božović je istakao da je veće odlučilo da je policajka kriva iako su u obzir uzete sve olakšavajuće okolnosti vezane za kritičnu noć 1. januara 2018. godine, kada je Nikolićeva bila u kolima sa Baltićem i prisutvovala njegovoj filmskoj likvidaciji na Vračaru od strane dvojice muškaraca u belom koji su ušli za njim u garažu i izrešetali ga sa oko 60 metaka. Policajka je pravim čudom prošla nepovređeno, a u jednom momentu je zgrabila Baltićev pištolj iz vrata suvozačkog sedišta na kojem je sedela, iako je za pojasom imala službeni pištolj istog kalibra.

Unezverena i uplašena za svoj život policajka je prema njenim recima, odlučila da pištolj baci u kontejner kada je shvatila da joj je u rukama. Nakon veštačenja, VJT je promenilo deo optužnice protiv nje prihvativši ocenu stručnjaka da je krivično delo počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Uzeli smo sve u obzir i odredili smo kaznu ispod zakonskog minimuma, tako što smo je prepolovili zbog svih olakšavajućih okolnosti i Mariju Nikolić osudili da godinu dana ne sme da napusti svoj stan, osim u zakonom propisanim situacijama. Ipak, prilikom odmeravanja kazne nismo pridavali značaju navodima njenog odbrane da je to učinila u strahu i prevelikom šoku, jer je ona kao policijski službenik morala da zna šta je oružje i kakvu opasnost može da donese- rekao je sudija Božović.

RepublikaFoto: A. NALBANTJAN
Policajka

Na drugoj strani, advokat Denis Bećirić, branilac Nikolićeve iskoristiće zakonsko pravo i žaliće se na prvostepenu presudu jer smatra da ne postoje elementi krivičnog dela za koje je NIkolićeva osuđena. 

- Ovo je specifičan slučaj jer je Marija osuđena za nošenje pištolja koji je isti kao njen službeni i za čije nošenje je ovlašćena. I pošto zakon kaže da nije važno koliko je vremena bio pištolj kod nje,  onda bi za isto krivično delo trebalo da bude optužen i portir koji je takođe u rukama držao taj pištolj - rezimirao je Bećirić. 

Nikolićeva se tokom postupka branila da nije znala da je ubijeni Baltić bio pripadnik kavačkog klana , pošto ga je poznavala samo površno preko njegove supruge te im je kumovala na venčanju. 

RepublikaFoto: ST/A. Nalbantijan

Javnost se dodatno zainteresovala za ovaj slučaj kada su medijii otkrili da je policajka na dan ubistva Baltića sa njim putovala na Kopaonik, gde su sreli sa  Urošem Ljubojevićem, članom huligansko-navijačke grupe "Janjičari" koja je bliska kavačkom klanu, sto ona nije demantovala. Mada, nije ni mogla jer su isplivali i snimci sa tog druženja.

Policajka će biti razrešena dužnosti, odnosno biće trajno suspendovana, ukoliko presuda postane pravosnažna, što je trenutno i njen najveći strah. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Sekula

15.01.2021 23:09

Kakve su ovo nebulozne presude? Ona nosi svoj pištolj, ali je osuđena zbog uzimanja tuđeg?

pkstariji

16.01.2021 06:09

Koliko ja vidim - ne mora u zatvor. Zatvor je ono gde imate rešetke i čuvare i ustajanje i povečerje i cimere/cimerke iz ćelije... Ona će sedeti kod kuće, gledati televiziju i najgore što može da joj se desi bi bilo da se udeblja. Ne brinite, neće joj biti ništa...

Ej

16.01.2021 08:21

U zatvor bre,kakva nanogica.