NEVIĐENI PREVARANTI: Falsifikovali dokumenta, a tek da vidite na koga su podigli kredit!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

15.01.2021

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno!

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto Ilustracija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu podneće krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene za novčane malverzacije sa osiguranjem kao i zbog toga što su podigli kredit u jednoj banci na ime građanina koji o tome ništa nije znao!?

Oni su se bavili prevarama od marta do juna 2018. godine, a sada će im se to "obiti o glavu".

-Četrdesetsedmogodišnja žena, kako se sumnja, lažno se predstavljala kao zaposlena u jednom osiguravajućem društvu. Ona je primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun osiguranja već prosleđivala pedesetogodišnjaku, zaposlenom u osiguranju. On joj je prethodno dao nalog za pristup bazi podataka. Taj pedesetogodišnji muškarac se tereti da je potom, iskoristio saradnju osiguranja sa jednom bankom, i uzeo namenski kredit na ime sugrađanina, bez njegovog znanja, kako bi nadoknadio manjak novca u kasi. Jedan pedesetdvogodišnji muškarac se sumnjiči da mu je pomogao u tome, tako što je pribavio ličnu kartu, ugovore i menice potpisao u ime oštećenog-, saopštila je policija

Zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, po nalogu tužilaštva, protiv pedesetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava.

 

 

 

Policija će podneti krivične prijave za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave u pomaganju i protiv ostalo dvoje osumnjičenih.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading