Policija diše za vratom kriminalcima: Spektakularna hapšenja u više gradova u Srbiji

Autor: Republika

Hronika

15.01.2021

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z.N.(1972) u Novom Sadu, zbog postojanja osnova sumlje da je učinio više krivičnih dela teška krađa.

RepublikaFoto: Tanjug/Edib Tahirović

NOVI SAD

Sumnja se između ostalog da je u avgustu prošle godine razbio staklo na automobilu četrdesetpetogodišnjeg Novosađanina i ukrao iz automobila torbicu sa oko 22.000 evra.

Z.N. je određeno zadržavanje do 48 sati, i biće priveden uz krivičnu prijavu, u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

NIŠ - TRI TEŠKE KRAĐE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv tri maloletnika od 15,16 i 17 godina iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili tri teške krađe, i jednu tešku krađu u pokušaju. 

Sumnja se da su oni u  januaru ove godine, otuđili dva automobila, koja su bila zaključana i parkirana ispred zgrada, kao i da su u istom periodu iz tri neobezbeđena automobila ukrali akumulatore i alate.
 
Policija je pronašla automobile i dva akumulatora i vratila vlasnicima.

Takođe, sumnja se da su oni početkom januara pokušali da otuđe još jedno putničko vozilo.

NIŠ - ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneće krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene da su, od marta do juna 2018. godine, malverzacijama oštetili sugrađanina.

Četrdesetsedmogodišnja žena, kako se sumnja, lažno se predstavljala kao zaposlena u jednom osiguravajućem društvu i primala je zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun osiguranja, već prosleđivala pedesetogodišnjem zaposlenom u osiguranju, koji joj je prethodno dao nalog za pristup bazi podataka.

Pedesetogodišnji muškarac  se tereti da je potom, iskoristio  saradnju osiguranja sa jednom bankom,  i uzeo namenski kredit  na ime sugrađanina, bez njegovog znanja, kako bi nadoknadio manjak novca u kasi. Pedesetdvogodišnji muškarac se sumnjiči da mu je pomogao u tome, tako što je pribavio ličnu kartu i ugovore i menice potpisao u ime oštećenog.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, po nalogu tužilaštva, protiv pedesetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava. 

Policija će podneti krivične prijave za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave u pomaganju i protiv ostalo dvoje osumnjičenih.

BUJANOVAC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bujanovcu uhapsili su  V.S. (1975) iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i nedozvoljeno držanje opojnih droga.

Sumnja se da je on 14. januara ove godine, iskoristio odsutnost radnika jedne  poljoprivredne apoteke  u Bujanovcu  i iz metalne kase ukrao novac. 

Policija ga je ubrzo identifikovala i kod njega pronašla manju  količinu leka sa spiska psihoaktivnih supstanci.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužilaštvu.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Bujanovcu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Policija će se pobrinuti da svako dobije adekvatnu kaznu za učinjeno delo.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading