OPŠTINARKE IZ SPS PALE ZBOG MUĆKI U JAVNIM NABAVKAMA: Uhapšene četiri bivše saradnice ministra Novice Tončeva!

Autor:

Hronika

15.01.2021

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nalogu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšene su četiri osumnjičene da su, kao članovi komisije za javnu nabavku, radi rekonstrukcije informacionog centra za zaštitu životne sredine na Vlasini izvršile zloupotrebe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novica Tončev

Sve četiri uhapšene su članice SPS, a svojevremeno su bile i saradnice Novice Tončeva, aktuelnog ministra bez portfelja u Vladi Srbije.

Time je još jednom potvrđena ozbiljna namera države, što su najavili predsednik Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, da se stane na put organizovanom kriminalu.

Sumnja se da su tokom 2014. Mirjana Spasić, kao predsednik, i Danijela Stamenković, Slađana Maksimović i O. V., kao članovi komisije, prihvatile ponudu s najvišom ponuđenom cenom, a nezakonito odbile najpovoljniju ponudu. Time je fondu Evropske unije vraćen iznos od 28.769 evra na teret budžeta opštine Surdulica.

Čeka se saopštenje iz opštine

Ministar Novica Tončev je medijima kratko izjavio:

- Spremiće izjavu za medije u opštini. 

Do zaključenja ovog izdanja, međutim, nikakvo saopštenje nije stiglo.

Tužilaštvo precizira da se osumnjičene terete za krivično delo zloupotreba s javnom nabavkom u saizvršilaštvu.

Takođe se sumnja da je Spasićeva u svojstvu koordinatora projekta Evropske unije "Zeleno pogranično područje - investicija u prirodu" počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što upravljačkom telu projekta nije prijavila da se objekat izgrađen u saradnji sa Republikom Bugarskom ne koristi u skladu s namenom, već u komercijalne svrhe.

Zbog toga je dodatnih 17.693 evra vraćeno fondu Evropske unije, a na teret budžeta opštine Surdulica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Nakon toga će biti saslušane u posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading