OSUĐENI ZA RATNI ZLOČIN: Trojicu SRBA čeka ROBIJA! Evo koliko godina će provesti IZA REŠETAKA!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

14.01.2021

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pala presuda!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

Drugostepeno veće Suda Bosne i Hercegovine osudilo je danas na po 14 godina zatvora trojicu Srba za ubistvo 28 zarobljenih Hrvata i Bošnjaka na području Donjeg Vakufa u centralnoj Bosni tokom 1995. godine.


Prema presudi, Žalbeno veće suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu protiv trojice bivših pripadnika Vojske Republike Srpske Branka Čigoje, Željka Todića i Saše Boškića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, prenosi Hina.

Prema navodima optužnice, oni su 13. septembra 1995. godine kao pripadnici Prvog krajiškog korpusa Vojske RS-a u mestu Oborci u Donjem Vakufu ubili 28 osoba iz Mrkonjić Grada, od kojih su 24 bili Bošnjaci, a četvorica Hrvati.

Po podacima hrvatskih i bošnjačkih udruženja, ubijeni su iz Mrkonjić Grada koje su srpske snage ranije uhapsile, a nakon toga ih prisiljavale da kopaju rovove po raznim mestima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading