Nečuveno! Četvorici muškaraca se sudi već tri i po godine za krađu 150.000 evra koje niko nikada nije video!

Autor:

Hronika

13.01.2021

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje za skoro pa filmsku pljačku, koja se navodno odigrala u jednom hotelu na periferiji Beograda u julu 2017. godine kada je vlasnicima kragujevačke menjačnice ocu i sinu Milanu i Dušanu Mladenoviću neko od četvorice okrivljenih navodno oteo 150 hiljada evra danas je nastavljeno u Višem sudu u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Viši sud u Beogradu

Glavni pretres kojim je rukovodio sudija Zoran Đorđević uglavnom je protekao u ispitivanju optuženog Bobija Nikolića državljanina Nemacke, koji se nalazi u pritvoru već preko godinu dana, nakon sto je izručen iz Hrvatske.

Osim Nikoilća, u ovom postupku na optuženičkoj klupi su još Dragan Savić i Jandrić Slobodan koji su na slobodi, kao i Katić Novak kojem je pritvor u zatvorskoj jedinici u međuvremenu  zamenjen kućnim. 

Ovo suđenje je zanimljivo  kako zbog samog slučaja, tako i zbog zvučnih imena koja učestvuju u njemu jer je punomoćnik oštećenih bio beogradski advokat Miša Ognjanović nije ubijen, dok je zastupnik optuženog Nikolića advokat Borivoje Borović. 

Iako je sudija Đorđević predložio da se  današnji pretres odloži pošto se na sudu zbog bolesti nije pojavio prevodilac za nemački jezik koji olakšava komunikaciju sa okrivljenim NIkolićem koji se izjasnio da slabo zna srpski jezik, advokat Borivoje Borović je insistirao da se danas održi pretres:

 

 

 

- Insistiram da se pretres održi jer se suđenje oteglo. Trebalo je da sud obezbedi drugog prevodoca, ali i u ovim novonastalim okolnostima moj klijent će moći da se sporazume budući da je prilično naučio srpski jezik - rekao je Borivoje Borović.

Na današnjem pretresu optuženog Nikolića su iscrpno ispitivali advokat Jelena Drecun kao branilac optuženog Savića i advokat Boško Žurić advokat optuženog Jandrića.

Foto: Republika
Boško Žurić

Inače, četvorici muškaraca se sudi za krađu 150.000 evra koje su Mladenovići, otac i sin, navodno doneli da ih u hotelskoj sobi predaju Nikoliću u zamenu za njegovih 168.000 švajcarskih franaka. 
Optuženi negiraju da su oduzeli novac od oštećenih sve vreme postupka, pri čemu je  NIkolić u više navrata izjavio da je u koverti Mladenovića video samo 20 novčanica po 500 evra, dok niko od ostalih optuženih kao ni svedok Ljiljana Kopel, nije apsolutno video njihov novac.

Nikolić hteo da kupi stan u Beogradu

Optuženi Nikolić koji ima nemačko državljanstvo  i koji je odrastao u Nemačkoj, kako je rekao, dobio je u nasledstvo od dede 168.000 švajcarskih franaka. Tim novcem je nameravao da kupi stan, površine od oko 60 kvadrata na Novom Beogradu.

- U menjačnici je problem zameniti tu količinu novca zato sam tražio da to obavimo u hotelu. Kad sam video da se nesto čudno dešava u mojoj sobi, prepao sam se i pobegao sa svojim novcem- branio se Nikolić.

Optužene, Savića i Jandrića je Nikolić angažovao kao obezbeđenje. Prema optužnici, oni su kritičnog dana nakon sto ih je Katić dovezao, upali u Nikolićevu sobu i nastao je metež. NIkolić je izašao prvi, a za njim dvojica optuženih koje je Katić čekao u autu. Mladenovići su pozvali policiju i rekli da im je ukradeno 150.000 evra. Međutim, do današnjeg dana nisu priložili nijedan pisani dokaz o legalnosti i posedovanju te količine novca.

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina
Foto: Ilustracija

Nastavak suđenja zakazan je u drugoj polovini februara kada je sudija naložio obavezno prisustvo oštećenih Mladenovića, kao i glavnog svedoka Ljiljane Kopel, čija je uloga u ovom sučaju prema mišljenu odbrane daleko veća, budući da je ona posredovala u novcanim transakcijama i poznanstvu okrivljenog Nikolića sa Mladenovićima, a koje se na kraju završilo, navodno, velikom pljačkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading