Rade Lević, preživeli sa skele čiji je prijatelj danas nestao u Zapadnoj Moravi: Teško mi je zbog Raška kao da mi nema brata

Autor:

Hronika

13.01.2021

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa tugom u glasu skeledžija Rade Lević (61) za Srpski telegraf i Republiku otkriva pravi uzrok nesreće u kojoj su njih četvorica Selištana danas iznenada ostali bez kolege, komšije, rođaka i prijatelja Raška Milutinovića (70) za kojim se i dalje traga po koritu Zapadne Morave.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Morava

Raška traže policija, vojska, spasioci i meštani već satima.

- Skela je bila puna snega i okovana balvanima oko je. Mi smo hteli da pustimo balvane i da oslobodimo skelu, ali onda se zbog tih balvna poprečila i počela da tone i tada je počela naša borba sa surovom rekom, hladnom i nabujalom - rekao je Lević koji će svog prijatelja Raška pamtiti po pitomoj prirodi i ljubavi prema reci koja ga je na kraju i progutala jer više nije bi dobrog zdravlja da bi mogao da se uhvati u koštac sa brzom i nadošlom vodom. 

- Bio je slabog zdravlja, imao je probleme sa plućima i zbog toga nije imao kapacitet da pliva brzinom i snagom kakva je bila neminovna da bi se spasio - opisuje Lević dok gubi i poslednju veru da se Milutinović izbavio. 

- To bi bilo živo čudo, jer su uslovi za spasavanje iz Morave izuzetno teški. Svi mi, nas trojica koji smo se spasli, i on četvrti, na sebi smo imali jakne i teške čizme što bi i mladim momcima bila prepreka za plivanje u  led ledenoj vodi. Svi smo mi u ozbiljnim godinama i imamo mnogo iskustva sa rekom, ali ovo su vanredne situacije. Raško je kao i mi porastao na reci i živeo na njoj, ali prokleta sudbina je donela tragediju baš u toj istoj vodi - bespomoćno je ispričao Rade za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading