PRETUKAO STANODAVCA, PA GA ZAPALIO: Ubici boksera povećana kazna na 15 godina

Autor: Tanjug

Hronika

12.11.2017

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina kaznu zatvora Daliboru Stanojiću (36) i pravosnažno ga osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva svog stanodavca Bobana Bogdanovića Dželje (64) iz Smederevske Palanke, bivšeg bokserskog šampiona.

Foto: Ilustracija

Kazna od 15 godina je maksimalna zakonom predviđena kazna za "obično" ubistvo. Stanojićeva devojka Anđelka Crnjin pravosnažno je oslobođena optužbi za ubistvo u saizvršilaštvu, objavljeno je na sajtu Apelacinog suda.

Prvostepena presuda

Prvom prvostepenom presudom iz novembra 2016. godine koja ukinuta oboje su bili osuđeni za saizvršilaštvo u ubistvu Stanojić na 14, a Anđelka na 10 godina zatvora.


Nakon ponovljenog suđenja, Viši sud u Smederevu je u julu ove godine Stanojiću izrekao 10 godina zatvora, a Anđelki četiri godine zatvora zbog pomaganja u ubistvu.

Obe kazne su preinačene odlukom Apelacionog suda i Anđelka je sada slobodna zbog nedostaka dokaza za optužbe tužilaštva.

Stanojić je osuđen jer je pretukao, uzeo 100 švajcarskih franaka od Bogdanovića a potom ga zapalio 4. februara 2016. godine. Bogdanović je mesec dana kasnije preminuo od povreda.

Obrazloženje Apelacionog suda

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da nema nesumnjivih dokaza da je Anđelka u momentu davanja upaljača Stanojiću znala zašta će ga on upotrebiti, te nema dokaza ni da mu je ona pomogla u izvršenju dela, a posebno da je postupala kao saizvršilac. 


- Samo prisustvo okrivljene na mestu izvršenja dela u vreme dok Stanojić zadaje udarce Bogdanoviću, nije dokaz da je ona saizvršilac, niti pomagač u izvršenju dela, jer su udarcima nanete lake telesne povrede, koje nisu prouzrokovale smrt - naveo je Apelacioni sud i dodao da ničim nije dokazano da je "ona imala umišljaj da učestvuje ili pomogne" u ubistvu Bogdanovića.

Njena odbrana da ona to nije znala i da je mislila da će Stanojić zapaliti cigaretu ni jednim drugim dokazom nije dovedena u sumnju, naglasio je sud i ukazao da je u nedostatku dokaza Anđeklu Crnjin oslobodio od optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading