BODIROGI NE GINE ŽESTOKA NOVČANA KAZNA! Slavni košarkaš za dlaku izbegao zatvor, SLEDEĆI PUT NEĆE BITI TE SREĆE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni košarkaški as i reprezentativac Srbije Dejan Bodiroga (47) uhvaćen je juče posle ponoći kako svojim maseratijem divlja auto-putem 174 kilometara na sat na delu gde je brzina ograničena na 80. Njega je saobraćajna patrola zaustavila na Novom Beogradu, a kretao se iz pravca Šida, podneta je prijava i preti mu do 15 dana robije.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Bodiroga

Osim zatvorske kazne, za ovaj prekršaj predviđeno je i oduzimanje vozačke dozvole na osam meseci, kao i 15 kaznenih poena.

SNOBOVSKO PONAŠANJE

Poznati beogradski advokat, a odnedavno i savetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Svetozar Vujačić naglašava za naš list da pravosudni organi neće progledati Bodirogi kroz prste.

- Bodiroga nije odmah završio u pritvoru jer nije imao alkohol u krvi. To se računa kao nasilnička vožnja i potpuno sam siguran da će biti kažnjen, i to verovatno novčanom kaznom od 100.000 do 120.000 dinara jer on, verovatno, ranije nije prekršajno kažnjavan za to delo, pa će zato izbeći zatvor. Međutim, naredni prekršaj te vrste označiće ga kao lice u povratu i onda bi se teško izvukao bez zatvora - kaže Vujačić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/printskrin
Svetozar Vujačić

On smatra da je košarkašev slučaj retka pojava na srpskim putevima i ističe da je legendarni sportista mogao da usmrti druge vozače, ali i sebe.

Najbahatiji slavni vozači

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

SERGEJ TRIFUNOVIĆ

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović zaustavljen je 2. avgusta prošle godine kod Dobanovaca jer je BMW na delu puta gde je ograničenje 130 km/h vozio više od 200 km/h, a to mu je samo jedan u nizu saobraćajnih prekršaja.

RepublikaFoto: instagram.com/kalinic.milan72

MILAN KALINIĆ

Voditelj Milan Kalinić, vozeći lendrover, sudario se 1. februara 2015. u Brusu sa vozilom mađarskih registracija, prešavši u suprotnu traku. Dve osobe u drugom vozili zadobile su lake povrede, a vozač teške. Kalinić je kažnjen sa 250.000 dinara i izrečena mu je mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri meseca.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official

DARKO LAZIĆ

Folk pevač Darko Lazić sleteo je s puta u BMW Z4 23. oktobra 2018. i tom prilikom je načinio više saobraćajnih propusta: nije bio vezan, imao je 1,73 promila alkohola u krvi, a takođe je vozio više od 100 km/h. Lazić je tada prošao sa teškim povredama i jedva je preživeo.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd

MILOJKO PANTIĆ

Sportski komentator Milojko Pantić (74) vozio je sa 1,6 promila alkohola u krvi ford fokus kada je 26. jula prošle godine uleteo u pešačku zonu u centru Pećinaca, a onda završio na betonskoj bini. Njemu je izrečena kazna od 120.000 dinara, 16 kaznenih poena i 10 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, a u prethodnoj bahatoj vožnji 2019. pijan se zakucao u policijska kola, a onda bežao od njih suprotnom trakom Brankovog mosta.

- Retko ko vozi toliko većom brzinom od dozvoljene, i to u gradskom području. Maserati je besan automobil i takvi ljudi ne razmišljaju o saobraćajnim propisima. To je snobiranje i oni kupuju takva kola da bi glumili neke mangupe u vožnji, a to je više nego opasno za sve učesnike u saobraćaju, pa tako i za njega - upozorava savetnik ministra Vulina.

15 dana robije preti Dejanu Bodirogi

120.000 dinara najviša kazna za košarkaševo delo

15 kaznenih poena za prekoračenje brzine veće od 80 km/h

8 meseci period koji će slavni sportista provesti bez vozačke

NEMA ZATAŠKAVANJA

Vujačić kaže da je Bodirogin slučaj odmah zaveden u policijski zapisnik i da tu ne može ništa da se "smulja".

- Saobraćajac je odmah posle svoje smene to zapisao, i to je odmah uneseno u kompjuter, koji je povezan sa pet-šest policijskih starešina, tako da više ni bog, a ni ministar Vulin ne može da pomogne Bodirogi da zataška taj slučaj. Stoji to da je on zaslužni sportista i da je dosta zadužio zemlju, kao košarkaš, ali mu ništa ne daje opravdanje da pravi ovako opasne prekršaje - zaključuje naš sagovornik.

Nakon nezapamćenog skandala Dejan Bodiroga je rešio da ne komentariše svoje probleme sa zakonom.

- Jednostavno, bez komentara sam. Neću to da komentarišem - kratko je rekao on za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoki

13.01.2021 10:11

Da je neko drugi u pitanju već bi sedeo u zatvoru

pera

13.01.2021 12:00

Telo mu se ugojilo ali mozak smršavio.

Sveznalica

14.01.2021 07:13

Vozio na autoputu