AUTOM MAMINE FIRME UBIO ANDREJA I DEJANA: Evo ko je mladić koji je vozio niški "audi smrti"!

Autor:

Hronika

11.01.2021

05:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin imućnih preduzetnika Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, koji je 4. januara oko 20.40 u Nišu, vozeći luksuzni automobil audi registrovan na ime firme "Cargo AS", u vlasništvu njegove majke Sanje Stamenković, izleteo sa kolovoza i na trotoaru pokosio Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48), saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu i određen mu je pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: Printscreen/instagram.com
Nemanja Stamenković

Vozač audija je pred tužiocem, kako saznaje Srpski telegraf, zaplakao od nemoći, ali se u dogovoru sa svojim advokatom branio ćutanjem na sva pitanja tužioca u vezi s tragedijom koja je odnela dva života usled Stamenkovićeve bahate vožnje.

Stamenković je sin bračnog para koji poseduje kamione, kombije i šlepere namenjene za transport robe po čitavoj Srbiji, kao i za pružanje špediterskih usluga. Njegov otac Aleksandar radio je u policiji u Nišu do 2011, i nakon toga se sa porodicom preselio u Beograd, kada je i počeo biznis sa suprugom vezan za prevoz.

Ogorčeni sugrađani stradalog dečaka i oca troje dece danima protestuju i pale sveće za stradale, a onda šetaju po gradu, u nadi da skrenu pažnju da pravda mora biti zadovoljena i da se Stamenković i njemu slični adekvatno kazne. Tako su i juče u Bulevaru Medijana, na mestu nesreće, hiljade Nišlija, među kojima je bilo mnogo dece, školskih drugara stradalog Andreja, opet apelovali na javnost i nadležene organe da se mladi Beograđanin oštro kazni što je odneo nedužne živote bahatim i neodgovornim ponašanjem za volanom.

Advokat: Zakon mora da bude stroži

Advokat za saobraćajno pravo Emin Dešević kaže da bi teška dela protiv bezbednosti u saobraćaju zakon morao oštrije da tretira i da ih posmatra kao ubistva.

- Ovo je definitivno teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kod nas se ovakva dela kvalifikuju kao saobraćajna dela, znači ne kao ubistva. Kvalifikuju se, vode i procesuiraju kao posebna dela iz oblasti saobraćaja, koja su sama po sebi mnogo lakša, kao sporedno zakonodavstvo, tehnička greška i slučaj - rekao je Dešević.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen/ilustracija
Dejan Ilić i Andrej Prekljušaj

- Mladić koji je ubio dvoje nedužnih lica, nedelju dana divljao je po gradu vozilom, ali da ga niko nije zaustavio. Došao je kod familije u Niš, gde je faktički i odrastao i hteo je da se pokaže pred devojkama koje je vozio i evo šta imamo za rezultat - dva života ugašena i porodice ucveljene. Nemanji su roditelji dali auto bez nadzora da se ponaša kako hoće - istakla je Nišlijka koja je bila u društvu Gabrijele Ilić, ćerke nastradalog Dejana Ilića.

Stamenković je sin bračnog para koji poseduje kamione, kombije i šlepere namenjene za transport robe

Gabrijela je grlila veliku uramljenu očevu fotografiju i pitala se javno dokle će se određivati mizerne kazne za saobraćajne udese.

- Hoću da pitam dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede. Kako da objasnim bratu, koji ima pet godina i čeka oca svakog dana na vratima, da on neće da se vrati kući. Dokle će ovo da se dešava - rekla je Gabrijela jecajući.

Rizična grupa sklona dokazivanju

Mladi su rizična grupa, skloniji su dokazivanju, konzumiranju alkohola, nezreli i neiskusni, nisu dovoljno informisani. Ako ga stavimo za volan jakog motora, može da dovede do tragičnih posledica, kaže Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

Na protestu su bili i srodnici stradalog Andreja, a njegova tetka Zorica Petrović je kroz suze apelovala i na zakonodavce.

- Mora da se promeni zakon i da se za brzu vožnju određuju zatvorske kazne, pa da vidimo ko će sledeći put da prekorači brzinu, ali da se ne kažnjavaju ljudi selektivno. Vozač audija sigurno će sledećeg leta da se kupa na bazenu sa nanogicom - istakla je Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Goran

11.01.2021 11:34

Dobiće godinu - dve a oni sahranjeni.

nišlija

11.01.2021 11:34

Kriva je policija, kažnjavaju za pogrešno parkiranje ili vožnju od 60km na sat a ludacima bahatim niko da stane na put...

Odgovori 15 0
Zoran

11.01.2021 15:48

U jednom ranijem članku sam postavio dva pitanja. Prvo sam pitao zašto policija Niša nije intervenisala prethodnih dana kada je ova tatina i mamina bitanga ludovala ulicama Niša. Pa Niš nije veliki da on može da se sakrija! Drugo moje pitanje je bilo, zašto policija krije ime i prezime ubice kada za ceo slučaj postoje adekvatne činjenice koje su nepobitan dokaz krivice i sad mi je jasno. Pa tata mu je neko! I još pored toga policija u Nišu je njegova bivša kuća i neko je njegovo "fino" dete štitio, pogotovo jer je znao ko je i šta je! Rukovodiocu policije ne samo smena već i šut karta iz policije uz zabranu da ubuduće ne može da radi ni u jednoj državnoj službi, pa će drugi takvi kao on razmisliti da li će štiti nekoga zbog veza i poznanstva!

Odgovori 15 0
Max

16.01.2021 10:02

Dobro je da ste napisali imena, tako i mi mozemo kazniti ove ljude, recimo da ne radimo sa njihovom porodicnom firmom, da ne zaposlimo malog kad izadje za mesec dva i sl.