PLJAČKA NA BOŽIĆ! Obili kuću srpske porodice Vučković iz sela kod Obilića! GREOTA ŠTA SU ODNELI!

Autor: Blic, Republika

Hronika

08.01.2021

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati počinioci su na Božić obili i opljačkali kuću srpske porodice Vučković iz sela Babin Most, kod Obilića, na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Lopovi su iz kuće izneli samo dečju garderobu.

Posebno uznemirava činjenica da je do ove pljačke došlo baš na dan kada ova porodica, kao i ostali pravoslavni vernici, proslavljaju Božić, jedan od svojih najvažnijih verskih praznika, saopšteno je  iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Kosovu i Metohiji budu otkriveni bez odgađanja i izgrednici najstrože sankcionisani.

- Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca. Ovo je, nažalost, realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački - navodi se u saopštenju.

 

 

Iz Kancelarije napiminju da po pravilu sva ova kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading