U eksploziji u Uroševcu povređene 42 osobe, među njima i deca: Pojavile se DVE VERZIJE uzroka detonacije!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

05.01.2021

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom restoranu u Uroševcu danas u popodnevnim časovima došlo je do eksplozije u kojoj su povređene 42 osobe, prenose kosovski mediji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prištinski mediji su najpre objavili da je najmanje 24 osobe povređeno, od kojih su dve teže, što je potvrdio i lokalni tužilac Šukri Jašari, međutim broj žrtava kontinuirano raste.

Potom je za "Gazetu Ekspress" direktor uroševačke policije Emin Bekiri portvdio da je broj povećan i da je 31 osoba povređena, a prema poslednjim informacijama Šukrija Jašarija, broj povređenih je porastao na 42. Bekiri je objasnio da su žrtve pretrpele razne telesne povrede, a da su među povređenima i dva deteta.

Dvanaest osoba je zbog težina povreda prevezeno u UKCK u Prištini, rekao je šef policije u tom gradu Ćazim Reka.

Direktor bolnice u Uroševcu, Jeton Zećiri, rekao je da su 22 osobe povređene u eksploziji zbrinute u toj ustanovi, kao i da je osam zbog težine povreda prebačeno u prištinski klinički centar.

 

 

- Četiri osobe zadobile su ozbiljne opekotine i nalaze se u životnoj opasnosti - rekao je Zećiri.

- Nadamo se da neće biti slučajeva sa fatalnim posledicama - kazao je policijski zvaničnik, a veruje se da ovo nije konačan broj ozleđenih.

Šta je tačan uzrok eksplozije, zasad nije poznato, mada se na licu mesta može čuti, kako prenose mediji na albanskom, da je do eksplozije došlo zbog gasa, a ne bombe kako su najpre javili portali.

- Sumnjamo da je reč o eksploziji gasa - rekao je zvaničnik policije u Uroševcu, Emin Bećiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading