TUGA DO NEBA! Korona je ubila još jednog HEROJA: Mladi anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović" nije izdržao

Autor: Republika

Hronika

05.01.2021

13:28

Anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenad Maksimović, čije smo reči sa knedlom u grlu čitali letos, a koji je sve vreme radio u crvenoj zoni, danas je i sam preminuo od korona virusa.

facebook.com/Nenad Maksimovic
Nenad Maksimović

- Moj mladi, divni, dragi i plemeniti prijatelj preselio se u večnost, među zvezde gde je oduvek pripadao. Tugovaće njegova neutešna baka Olga, bio je život njen, pamtiće ga pacijenti, prijatelji, kolege. Po humanosti, dobroti, ljubavi koju je delio bez zadrške. Nikada ga oplakati neću - napisano je na društvenim mrežama u oproštajnim porukama ovom lekaru.

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

 

Prošao je 8 sat smene . Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune . Dolaze novi i novi slučajevi .. U skafanderu ... Posted by Nenad Maksimovic on Wednesday, July 8, 2020

 

- Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor jedan, dva, devet... Vrti ti se po glavi 'sad će svi u Urgentni'... Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema... Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj... Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih 8 sati... Za više sreće sa obe strane - napisao je dr Nenad Maksimović u iskrenoj ispovesti na svom Fejsbuk profilu letos.

Nenad je bio onaj koji je pomagao pacijentima na respiratorima, a kako je ranije rekao za medije pacijenti su uvek na prvom mestu anesteziolozima o čijem poslu se, kako je on rekao, zapravo ne zna dovoljno.

U svom poslednjem potresnom postu na Fejsbuku, objavljenom 1. decembra 2020. godine, dr Maksimović se moli za sve obolele:

- Bože pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, SPASI IH! Pomolimo se svi! Amin.

Komentari (0)

Loading