OTKRIVENA ŽEŠĆA MULJAŽA NA CARINI: Uhapšen isnpektor i dvojica zaposlenih u privrednom društvu, evo šta su radili!

Autor: Republika

Hronika

31.12.2020

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihova šema je otkrivena i sada će da odgovaraju pred zakonom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršili koruptivna krivična dela.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita uhapšen je A. Z. (1981), carinski inspektor u Kragujevcu, V. N. (1988) zakonski zastupnik jednog privrednog društva iz Čačka zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, kao i rukovodilac ogranka tog privrednog društva M. M. (1984), zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u pomaganju.

Sumnja se da je A. Z., u više navrata tokom 2020. godine, preko osumnjičenog M. M. uzimao novac, koji je obezbeđivao V. N., kako bi uticao na efikasnost i brzinu carinskih postupaka u vezi sa predmetima navedenog privrednog društva koji se vode pred carinskim organima.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading