"OVO MI RADI MOJ NAROD, ALI JA GA I DALJE VOLIM": Koluvija hteo da gradi ogranske plantaže na SVETOJ GORI!

Autor:

Hronika

30.12.2020

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Koluvija, kojem se sudi za nelegalno uzgajanje opojne droge u skrivenim delovima poljoprivrednog dobra "Jovanjica" koje je zvanično proizvodilo organsku hranu, tvrdi da bi razvio svoj biznis do te mere da bi u BDP Srbije učestvovao sa više od jedan odsto, kao i da bi na taj način pomogao celu srpsku ekonomiju, samo da nije uhapšen!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Uhapšeni biznismen kaže da je imao sastanak sa izvesnim Amerikancem Dejvidom koji se, kako je rekao takođe bavio industrijskom konopljom. ali da nisu postigli dogovor, čak ni kada mu je nudio tri odsto zarade ukoliko ga poveže sa firmama iz Evrope.

Koluvija je naveo da je kasnije shvatio da taj čovek ugrožava evropsko tržište industrijske konoplje i da se distancirao od njega. Kaže da se našao na udaru američkih proizvođača konoplje jer je radio protiv njihovih interesa. Koluvija je naveo da je radio na ujedinjenju evropskih proizvođača kako bi se odupreli pokušaju Amerikanaca da preuzmu evropsko tržište.

- Od strane moćnika iz inostranstva koji su povezani sa Amerikancima, moje imanje je nadgledano i na mene su uoči hapšenja vršili pritisak da prodam "Jovanjicu". 

Prvooptuženi u mega aferi je istakao da nije veliki narko bos kako je označen, a izrekao je zanimljivu stvar, 

- Jesam radio povremeno za državu, ali na naučnim projektima, a ne na kriminalnim poslovima. Bio sam do hapšenja perspektivni mladi čovek, da bi me sada pretvorili u čoveka u bankrotu - rezignirano je kazao Koluvija. 

Hteo da gradi organske plantaže na Svetoj Gori

Predrag Koluvija je tokom svoje odbrane više puta ponovio da je vernik, da stalno posećuje crkve i da je veliki patriota. On je predstavio plan kojim je zadivio svoje saradnike, a to je u perspektivi bila ideja da proizvodi organsko povrće i voće na Svetoj Gori gde su prirodni uslov idealni i mimo je dometa onih koji žele da naude.

- Ja sam Srbin, idem u crkvu, to mi najviše i nedostaje. Nisam nikakav Crnogorac ili nešto tako. Odrastao sam u Nemačkoj gde je rođen moj otac, i tamo sam imao sve,ali me vukla otadžbina. Čim sam došao, poljubio sam zemlju. Upoznao sam svoju ženu, Srpkinju, i zbog nje sam odlučio da ostanem, a ne kao moji neki prijatelji da oženim strankinje - rekao je Koluvija .

Objašnjavajući kako ga nikada nisu motivisale pare, Koluvija je rekao da je imao nameru da druge motiviše na povratak na selo i okretanje organskoj proizvodnji.

- Kada sam 2001. iz Nemačke gde sam rođen i odrastao, stigao u Srbiju, došao sam na ideju da razvijem organsku proizvodnju. Želeo sam da ta poslovna ideja doprinese povratku ljudi na selo. Hteo sam da napravimo prvi pravoslavni prehrambeni standard, tako sam i osnovao "Jovanjicu" - kazao je Koluvija.

U duhu hrišćanstva prvooptuženi kaže da prašta svima, pa i onima koji su mu namestili hapšenje i sve što je usledilo.

- Za svog cara priznajem samo Isusa Hrista. Ja sam hrišćanin, svima opraštam, nisam ljut ni na koga, ne ljutim se, ali očito je da su oni bili brzopleti. Najteže mi pada, ovde mi ovo rade pripadnici mog naroda, ali ja ga i dalje volim - rekao je vlasnik "Jovanjice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading