NASTAVLJENO SUĐENJE KOLUVIJI: Policija i tužilaštvo mi nudili da OPTUŽIM Andreja Vučića!

Autor:

Hronika

29.12.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku imanja "Jovanjica" na kome je krajem prošle godine zaplenjeno skoro četiri tone opojne droge, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu iznošenjem odbrane prvooptuženog. Koluvija je juče tvrdio da je cela afera politički montirana, kao i da su mu nudili da lažno svedoči protiv Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i Zvonka Veselinovića, kontroverznog biznismena s Kosova. Međutim, Koluvija je danas rekao da je i tužilac Drecun očekivao da pristane na ono što mu policija sugeriše.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

- Niko me iz policije nije prisiljivao da optužim lažno Andreja Vučića, već su mi to nudili. Tužilac Saša Drecun je čekao ispred kancelarije da ja to prihvatim i potpišem - rekao je Koluvija.

Prvooptuženi je istakao i da je na imanju "Jovanjica" da u spisima oduzetih predmeta, nema dosta njegove imovine. 

- Hoću da što pre odemo na imanje da vidimo šta ima, a šta ne. Velika šteta je načinjena - rekao je on.

Koluvija je ponovio da nije uzgajao drogu, već industrijsku koponoplju za potrebe izvoza, sa svim potrebnim licencama. Koluvija tvrdi da mu je povdaljena policijska značka koja je kod njega  pronađena, a na koju je ukazao političar Miroslav Aleksić.

- Zanimljivo je da je broj značke koju su mi podvalili u vlasništvu komšije i školskog druga Miroslava Aleksića. To je jako interesantno. Da sam prihvatio da lažno svedočim protiv Andreja, rekli bi da mi je on dao značku, jer radi u kovnici novca - istakao je Koluvija.

On je tokom iznošenja odbrane veliku pažnju posvetio veštačenju njegovih telofona, tvrdeći da je neko "čačkao" njegove aparate.

- Znam da ih je neko dirao jer sam u telefonu imao dva mejla. U mejlu su poruke od 6.11.2019. do 14.11. 2019. bile obrisane, a tih dana sam razmenjivao poruke sa klijentima. Tražio sam da se utvrdi ko je otvarao koverte, da se uzme DNK iz unutrašnjosti iste i vidi ko je čačkao telefone. Tužilac Drecun je to odbio. Ovde se sve radi da se istina ne otkrije - rekao je on.

On je dodao i da su, sem Dušana Mitića, inače načelnika operative u MUP, a koji mu je, kako tvrdi, nudio da lažno svedoči, bili prisutni i inspektor Dušan Milenković i tužilac Saša Drecun.

Koluvija je naveo i da je nivo THC u biljkama počeo da raste tek kada je istraga počela, posle njegovog hapšenja. 

Koluvija: Kako to da je "Jovanjica" nastavila da radi i kad smo pohapšeni

Prvooptuženi Koluvija istakao je da, a na osnovu fotografija iz spisa predmeta, su biljke održavane dok je on bio u pritvoru. Kako je istakao, sa slika sa pretresa od 19.11. jasno je da su biljke bile održavane i negovane, jer se na fotografijama vide kapljice.

Između ostalog, to pokazuju i računi za struju.

Koluvija je istakao i da je jasno da se dokazi nameštaju.

- Sve su činili da bi stvorili sliku da sam ja veliki kriminalac. Nijedan svedok iz tužilaštva nije potvrdio to što tužilac tvrdi - rekao je Koluvija.

On je ironično rekao i da je fascinatno kako niko u državi nije znao da postoji Jovanjica, sem dvoje-troje policajaca iz četvrtog odeljenja.

- Voleo bih da znam ko stoji iza svega ovoga, ali ta osoba koja stoji vrši pritisak na policiju - rekao je on.

Koluvija je na kraju iznošenja odbrane rekao i da tužilac Drecun koristi političara Aleksića da dokaže ono što on ne može u sudnici. 

U nastavku današnjeg suđenja predviđeno je da Koluviji kao prvooptuženom, pitanja prvo postave njegovi branioci, pa sudsko veće, dok se izjasnio da neće odgovarati na pitanja Tužilaštva. 

Podsetimo, sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanoviću. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading