ŠOK NA SUĐENJU ZA AFERU "JOVANJICA"! Kuluvija tvrdi da mu je ŠEF POLICIJE tražio da smesti ANDREJU VUČIĆU!

Autor:

Hronika

29.12.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Koluvija izjavio da mu je bio ponuđen status svedoka-saradnika ako optuži Andreja Vučića. U ovoj aferi meta je predsednik Srbije, tumači Ljuban Karan.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Prvooptuženi u aferi "Jovanjica" Predrag Koluvija tvrdi da je apsolutno montiran sudski proces koji se protiv njega i devetorice njegovih kolega sa poljoprivrednog gazdinstva vodi pred odeljenjem Specijalnog suda za organizovani kriminal. Ono što je zastrašujuće jeste da je većinski vlasnik Jovanjice, koji je optužen za nelegalnu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, imenovao visokopozicionirane ljude iz MUP, označivši ih kao rušioce aktuelne vlasti kroz montirani proces koji je imao za cilj i konspiraciju domaćih bezbednosnih službi.

Koluvija je, iznoseći odbranu, juče pred većem Specijalnog suda zamolio sudiju da ga ne prekida tokom izlaganja, odnosno da ga ne opominje kada bude pominjao uticajne ljude iz bezbednosnih struktura ili vlasti jer to čini u svrhu dokazivanja nevinosti. Rekao je da mu je Dušan Mitić, "načelnik operative" u MUP, nudio da postane saradnik policije i prizna da je radio sa bratom predsednika Srbije Andrejom Vučićem i Zvonkom Veselinovićem.

Zaplenjeno četiri tone droge

Na imanju Jovanjica u Staroj Pazovi, na kom se zvanično proizvodilo organsko povrće, krajem prošle godine zaplenjeno oko četiri tone opojne droge, tačnije 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju.

- Ova optužnica je montirana. Razne interesne grupe stoje iza ovog. Kad sam uhapšen, pitali su me i za Bezbednosno-informativnu agenciju i šta ja petljam s njima. Mitić mi je nudio da sarađujem sa policijom tako što ću optužiti Andreja Vučića i Veselinovića, ali nisam pristao da lažno optužim i da lažno svedočim protiv porodice Vučić. Pominjali su direktora BIA i da li ja njemu nosim pare. Potom je u prostoriju ušao i inspektor Slobodan Milenković, a pitali su me i kako je načelnik Centra za bezbednost u Beogradu znao za mene i tražio da sa mnom razgovara. Ubrzo je Milenković dobio poziv ili poruku, ne mogu da se setim, i šapnuo Dušan Mitiću, koji je najviše pitanja postavljao, da je tužilac Saša Drecun ispred kancelarije i da treba da idem s njim - rekao je Koluvija. On je istakao da je njemu jasno bilo da mu se pakuje afera jer su policajci u aferu namerno uvlačili ljude na funkcijama.

- Pokazali su mi sliku Zorana Babića i pitali da li ga znam, kao i šta sam s njim radio na imanju. Rekao sam im da Babića nisam znao pre njegovog obilaska Jovanjice. Posle su mi pokazivali sliku Aleksandra Vulina i pitali me šta petljam s njim, a činilo mi se kao da je inspektor dobijao instrukcije preko telefona šta da me pita. Rekao sam da je došao jer smo mi preko Biroa tražili sezonske radnike - naveo je Koluvija.

Prvooptuženi se osvrnuo na trenutak hapšenja na auto-putu, kao i posle na saslušanju, navodeći da su mu se policijski službenici podsmevali, te da su mu rekli da zove tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo

- Kad smo došli u stanicu, policajci su bili dosta neprijatni, maltene su se podsmevali i imali neke interne fore između sebe. U jednom trenutku jedan od prisutnih policajaca rekao mi je da zovem Nebojšu Stefanovića dok još mogu. Ne znam šta je to trebalo da znači jer ja nisam prijatelj s njim - rekao je Koluvija.

Ljuban Karan, penzionisani potpukovnik KOS, komentariše da je u aferi "Jovanjica" na meti, u stvari, predsednik Aleksandar Vučić.

SPASIĆ: To je pokušaj tihog državnog udara

Prema rečima bivšeg funkcionera DB Božidara Spasića, izjavu prvookrivljenog u slučaju "Jovanjica" Predraga Koluvije treba najozbiljnije istražiti.

- Ukoliko je tačno da se to dogodilo, da je neki policajac nudio neki dil Koluviji u zamenu za to da optuži Andreja Vučića, a preko njega i njegovog brata Aleksandra, i time destabilizuje vlast u Srbiji, to je zapravo pokušaj tihog državnog udara. Očigledno je da postoje neke parapolicijske snage u MUP Srbije, kao i da je cela afera "Jovanjica" ispolitizovana, pre svega od opozicionih lidera Marinike Tepić i Dragana Đilasa. Zbog toga bi trebalo formirati poseban odbor, koji bi istražio da li je tačno da li je neko iz policije predlagao Koluviji nagodbu, kao i ko taj slučaj i zašto koristi u političke svrhe - naglasio je Božidar Spasić.

- Direktno ili indirektno, preko brata, iako baš nikakav dokaz ili insinuacija ne postoji u vezi sa nekakvom njihovom krivicom u vezi sa "Jovanjicom" i tim kriminalnim radnjama. Neko konstantno pokušava da im podmetne i da od toga napravi veliku aferu. To nije uspelo, ali pokušaji i dalje traju. Čudno je kako ih nisu naučili da se nekakve afere, dezinformacije i slične propagandne stvari ne mogu zasnivati na potpunim lažima i da je to kontraproduktivno i takve metode blaćenja sadašnje vlasti i porodice Vučić su kontraproduktivne i ne doprinose onome što je pravi cilj - kategoričan je Karan.

Koluvija: Tužioca postavio kum

Predrag Koluvija je prilikom iznošenja odbrane istakao i da je saznao da je tužilac u ovom postupku Saša Drecun ovaj slučaj dobio nakon urgencije njegovog kuma, inače direktora regionalnog centra BIA.

- Ovaj predmet je, dakle, na postupanje preko veze dodeljen zameniku tužioca Saši Drecunu, koji je nedavno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu upućen u Tužilaštvo za organizovani kriminal - rekao je Koluvija, koji će nastaviti da iznosi odbranu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

29.12.2020 12:22

Svako ima pravo da laže u svoju odbranu. Između ostalog i Đukanović za to služi.