PROPEVAO ČLAN "KAVAČKOG KLANA"! BALKANSKO PODZEMLJE U STRAHU! Policija pronašla fotografije i video-klipove u telefonu Bajrama Piste!

Autor:

Hronika

29.12.2020

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija pronašla fotografije i video-klipove koje je snimio Bajram Pista, koji je trebalo da ubija po Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji

RepublikaFoto: Estock
Policija na uviđaju posle ubistva Šarca

U procesu protiv članova nikšićkog ogranka "kavačkog klana" u telefonu Bajrama Piste, pripadnika te grupe koji je postao svedok-saradnik, pronađene su fotografije i video-klipovi na kojima je on s drugim članovima klana, ali i snimci oružja, droge, ogromnih svota novca, pa čak i kako "kavčani" vežbaju ubijanje "škaljaraca".

Osim Crnogoraca, na optužnici se nalaze i izvesni Jovan Marković iz Niša i Aleksandar Stevanović iz Beograda.

- Na jednom snimku vidi se kako nepoznata osoba puca iz kola u pokretu. Na drugoj fotografiji vidi se ogromna suma novca, složena u novčanicama od po 500 i 100 evra - rekao je za crnogorske medije izvor iz istrage.

U optužnici stoji da je kriminalna grupa koja je ogranak "kavačkog klana" osnovana 2017, a da su na njenom čelu bili Radovan Mujović i Vasilije Rafailović.

- Grupa je osnovana početkom 2017, sa ciljem da na teritoriji Crne Gore, Kosova i Srbije vrši krivična dela radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Svaki član je imao unapred određen zadatak i ulogu. U delovanju kriminalne organizacije primenjuje se nasilje. Za cilj su imali ubistava, nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva, izazivanje opšte opasnosti, teške telesne povrede, trgovinu drogom - piše u optužnici.

Osim iskaza svedoka-saradnika Bajrama Piste i Marinka Rajkovića, optužnica je sada potkrepljena i pravim "blagom" koje su policija i tužilaštvo pronašli u telefonu Piste, a neki snimci se tiču i Srba i Srbije.

- U aplikaciji Snepčet pronađen je veliki broj fotografija i video-snimaka iz 2018. Na jednom se vidi kako nepoznata osoba iz putne torbe vadi pištolj i šaržer, ali i automatski pištolj škorpion sa prigušivačem i automatsku pušku kalašnjikov. Na drugoj fotografiji vidi se svedok-saradnik Pista kako u ruci drži automatski pištolj škorpion. Takođe ima i fotografija raznih vrsta narkotika, verovatno marihuane, zapakovane u plastične kese, ali i kokaina - navodi izvor iz istrage.

 

 

Rekonstrukcija ubistva Veselina Vukotića

Crnogorska policija i tužilaštvo obavili su rekonstrukciju ubistva Veselina Veska Vukotića (69), oca braće Jovana i Igora Vukotića, vođa kotorskog "škaljarskog klana". Veselin Vukotić je ubijen 20. aprila 2018. ispred kuće u kojoj je živeo u kotorskom naselju Dobrota. Ovo ubistvo nosi, kako navode izvori iz istrage, sve odlike likvidacija koje obavlja "kavački klan", po odlučnosti ubica i nameri da se ovim zločinom pošalje poruka njihovim suparnicima iz "škaljarskog klana". Policija je privela nekoliko osumnjičenih i uzela njihov DNK, a njima je zabranjeno napuštanje Crne Gore dok ne bude utvrđen njihov alibi kritičnog dana.

 

Ono što je zanimljivo jeste što su u telefonu pronađene i fotografija srpskih državljana i Srba koji su očigledno bliski "kavačkom klanu".

 

 

U telefonu Bajrama Piste pronađena je i fotografija ličnog dokumenta izdatog na KiM na ime Aleksandra Stevanovića, kao i njihova zajednička fotografija. Pronađene su i fotografije Piste sa Aleksandrom Stevanovićem, navodi se u optužnici.

 

Pobijeni i nestali "škaljarci" u Srbiji

"Kavački klan" u poslednjih nekoliko meseci ove godine krenuo je u opšti napad na saradnike "škaljarskog klana" na teritoriji Srbije. U Beogradu su ubijeni Aleksandar Šarac (34) u oktobru i Bojan Mirković (34) u novembru. Nestale su tri osobe, pretpostavlja se istog dana, 14. oktobra, Lazar Vukićević (30) iz Beograda i Baranin Damir Hodžić (23) i njegov zet Adis Spahić (33). Navodno, Vukićević, koji je radio za "škaljarce", upravo je trebalo da se nađe sa Hodžićem, koji je bio deo ekipe ubijenog "škaljarca" iz Bara Alena Kožara. Nesrećni Spahić nije iz kriminoalne sredine, već je samo povezao šuraka i time posao neželjeni svedok. Sumnja se da iza svih likvidacija i nestanaka stoje članovi "kavačkog klana".

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading