Otkriven uzrok požara kod Knića u kome je stradao BRAČNI PAR: Ovo su pokazali prvi rezultati uviđaja

Autor: blic.rs, republika.rs

Hronika

27.12.2020

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar koji je u subotu unoć izbio u porodičnoj kući u selu Ljuljaci kod Knića, i u kome su stradali starci Milena (82) i Lazar (80) Vučićević, nije bio podmetnut.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

To su prvi rezultati sa uviđaja koji započet sinoć, a nastavljen i završen danas. Viši tužilac je dao i naređenje da se tela pošalju na obdukciju.

Sumnja se da je tragični požar izbio zbog neispravnog odžaka, jer je tokom uviđaja utvrđeno da su se zapalile dve ukrštene grede na tavanu, koje su bile blizu odžaka koji je bio zapušen. Hladni dani su starce primorali da založe malo jaču vatru nego uobičajeno, i zbog toga je i došlo do paljevine. Plamen je sa greda sišao i na plafonsku konstrukciju sobe u kojoj su boravili, i zahvatio drvenu lamperiju.

Lazar je bio nepokretan i vezan za postelju, a Milena je ponajviše brinula o njemu. Na dojavu o požaru stigla su tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca spasilaca, ali su zatekli samo beživotna tela dvoje starih ljudi, koji su se, kako se predpostavlja, ugušili od dima u snu, a zatim izgoreli.

O stradalima svi u Ljuljacima imaju samo reči hvale, Lazar je ranije radio kao majstor, a iza sebe su ostavili dve ćerke i unuke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading