(FOTO) REPUBLIKA SAZNAJE! UHAPŠEN OPASAN KRIMINALAC: Darko Elez iza rešetaka!

Autor: Republika

Hronika

22.12.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najozoglašenijih mafijaša u regionu Darko Elez (46), osuđen i osumnjičen da je podstrekivao, učestovao i izvršavao najteža krivična dela uhapšen je u akciji policji, ekskluzivno saznaje Republika.

RepublikaFoto: Republika/youttube/
Hapšenje Eleza

Republika ekskuzivno objavljuje i fotografije hapšenja.

Prema našim informacijama, nakon intezivnog rada bezbednosnih službi on je lociran i uhapšen na osnovu brojnih materijalnih dokaza i predat je nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

U akciji su učestvovali i pripadnici MUP Republike Srpske, a Tužilaštvo BiH zatražilo je njegovo izručenje.

RepublikaFoto: Republika

Podsetimo, apelacioni sud u Beogradu je u septembru 2011. potvrdio presudu Specijalnog suda u kojoj se konstatuje da je Elez 2009. u Beogradu i Bosni organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi bili petorica osuđenih sa njim, kao i više osoba za koje se postupak vodi u BiH. Konstatuje se i da je grupa „u dužem vremenskom periodu imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, šverc i prodaju droge i iznude“.

U Beogradu traje i postupak protiv Eleza zbog pokušaja ubistva Đorđa Ždrala, koji mu je bio blizak saradnik.

U Višem sudu, 23. decembra 2015, Elez je po drugi put oslobođen optužbe da je naredio ubistvo Ždrala u Istočnom Sarajevu 6. oktobra 2006. ispred kafića „Sport“. Ždrale je uzvratio hicima i ranio Strahinju Rašetu, koji je po optužnici dobio zadatak da ga likvidira. Rašeta je dve godine kasnije nastradao kad je pokušao da postavi eksploziv ispod vozila.

Osim Eleza, oslobađajuća presuda izrečena je i Andriji Gavriloviću, Daliboru Ristiću i Zoranu Mitroviću, koji su bili optuženi za saizvršilaštvo. Zbog nedostatka dokaza oslobođeni su i Nebojša Joksović (svedok saradnik u postupku protiv Darka Šarića), Saša Cvetinović, Vojislav Lalatović i Zineta Ilinčić.

RepublikaFoto: youtube.com/mariosekulic/printscreen
Darko Elez

Elez je bio optužen da je početkom 2006. podstrekao Andriju Gavrilovića da nađe i angažuje osobe koje će ubiti Ždrala, za šta je bio spreman da plati 150.000 evra. Ove tvrdnje, prema stavu suda, nisu dokazane.

Postupak protiv 31 pripadnika Elezovog klana vodi se i u BiH od 2014, gde se terete da su počinili više teških dela, od ubistava Vladimira Mačara, Borisa Govedarice i Zorana Goluba, pokušaja ubistva Ždrala, kao i nekoliko oružanih pljački. Terete se da su u Nedžariću presreli vozilo u kojem se nalazilo oko 4,4 miliona konvertibilnih maraka.

Prema optužnici, grupa je odgovorna i za pljačku novca Pavlović banke iz Bijeljine u avgustu 2005, kada je ukradeno oko 1,8 miliona KM, kao i pokušaj pljačke novca iz Nove banke Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. u iznosu od oko 2,2 miliona KM. Elez i njegova grupa se terete i za pljačku oko 670.000 KM iz Pošte u Sarajevu u junu 2009.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading