Pink Panteri su nekome opasno "stali na žulj": Trojica članova bande ubijena su ove godine, četvrti kao da je "u zemlju propao"

Autor: Kurir, Republika

Hronika

22.12.2020

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pripadnik DB-a smatra da se radi o obračunu kriminalnih klanova.

RepublikaFoto: MUP
Milan Ljepoja

Posle ubistava Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića prijavljen nestanak Milana Ljepoje, koji je, kao i dvojica ubijenih, navodno bio pripadnik međunarodne bande pljačkaša.

Milan Ljepoja, navodni pripadnik međunarodne bande pljačkaša skupocenog nakita Pink Panteri, nestao je prošle nedelje, a istražitelji ne isključuju mogućnost da je namamljen, a potom otet.

Podsetimo, od početka ove godine ubijena su čak trojica muškaraca za koje postoje operativni podaci da su bili deo Pink Pantera, ali i da su bili bliski škaljarskom klanu.

Plaše se najgoreg

- Ubistva Damira Hadžića u Grčkoj, Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića u Beogradu i nestanak Ljepoje povezuju dve stvari, a to je da su svi navodno dovođeni u vezu sa čuvenom grupom pljačkaša, ali i da su bili u kontaktu sa kriminalnim klanovima - kaže izvor koji je upoznat sa slučajem.

On napominje i da je tokom prethodnik meseci u Beogradu nestalo više muškaraca koji su bili u kontaktu sa dva zaraćena klana, škaljarskim i kavačkim, i da se o njima do danas ništa ne zna.

- Milan Ljepoja je navodno prošle srede otišao iz Niša za Beograd taksijem. Od tada mu se gubi trag, a porodica se plaši najgoreg - kaže izvor.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

Božidar Spasić, bivši operativac DB, objašnjava za Kurir da su se Pink Panteri, prema informacijama koje dolaze iz policije i podzemlja, u najvećem broju oslonili na škaljarski klan. On to objašnjava činjenicom da pripadnici čuvene grupe pljačkaša nisu dovoljno jaki da deluju samostalno.

- Pink Panteri su skupina lopova i razbojnika koji su pljačkali zlatare i galerije na glasu. Činjenica je da nisu mogli da deluju sami i da su i oni članovi klanova, odnosno oni deluju uz klanove. Zbog toga je očito da njihove nestanke, pa i ubistva, treba vezivati za zaraćene kriminalne grupe - kaže Spasić i dodaje:

 

- U sukob klanova umešali su se i Pink Panteri, jer oni nisu samostalni. Veliki broj draguljarnica sada ima daleko bolju zaštitu i nije ih lako opljačkati kao pre, zbog toga se verovatno veliki broj lopova preorijentisao na poslove s drogom, uz klanove.

Aleksandar Šarac, koji je sa dva hica iz pištolja upucan 17. oktobra u garaži TC "Ušće" na Novom Beogradu, preminuo je devet dana kasnije, takođe je bio deo kriminalne grupe Pink Panteri i navodno blizak škaljarskom klanu. Iz zatvora je izašao krajem 2018, a samo mesec dana kasnije našao se na meti plaćenog ubice Čabe Dera, koji je tada, kako se sumnja, slučajno zamenio žrtve i ubio Šarčevog šuraka.

Bojan Mirković Ubijen u Belvilu

RepublikaFoto: Društvene mreže

Bojan Mirković, koji je ubijen 12. novembra u garaži zgrade u kojoj je živeo u Belvilu na Novom Beogradu, navodno je bio blizak "škaljarcima", a javnosti je postao poznat 2013. kada je policija u Beču pokrenula potragu za njim i označila ga za jednog od vođa bečkih Pink Pantera. Tada su uhapšena njegova tri saučesnika, kao i osmoro razbojnika u Austriji i Mađarskoj, zbog pljačke zlatare u Klagenfurtu.

Nerešena kidnapovanja

Podsetimo, Ljepoja je javnosti postao poznat posle spektakularne pljačke u Dubaiju 2007, kada su maskirani lopovi odneli nakit od 11 miliona evra. Boža Spasić ne isključuje mogućnost da je posle ubistava njegovih "kolega" Šarca i Mirkovića u protekla dva meseca, Ljepoja odlučio sam da se skloni.

- S druge strane, i škaljarski i kavački klan imaju iza sebe i kidnapovanja i ubistva, a u poslednje vreme i više slučajeva otmica, za koje se veruje da su završene smrtnim ishodom, ali tela nisu nađena - kaže Spasić.

Aleksandar Šarac Izrešetan u TC "Ušće"

RepublikaFoto: facebook.com

Aleksandar Šarac, koji je sa dva hica iz pištolja upucan 17. oktobra u garaži TC "Ušće" na Novom Beogradu, preminuo je devet dana kasnije, takođe je bio deo kriminalne grupe Pink Panteri i navodno blizak škaljarskom klanu. Iz zatvora je izašao krajem 2018, a samo mesec dana kasnije našao se na meti plaćenog ubice Čabe Dera, koji je tada, kako se sumnja, slučajno zamenio žrtve i ubio Šarčevog šuraka.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading