(FOTO) ANABELA IMALA LAŽNU POLICIJSKU ZNAČKU! Pevačica barabar sa KINEZIMA, umešana u AFERU KOJOJ NEMA KRAJA!

Autor:

Hronika

21.12.2020

05:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strani državljani za kopiju službenih legitimacija plaćali između 80.000 i 100.000 dinara. Lažnjak poseduje i pevačica Anabela Atijas.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Instagram.com
Lažna značka Anabele Atijas

Policija je u poslednjih mesec dana oduzela više od 30 lažnih policijskih legitimacija, a mnoge od njih podelili su pojedini policijski sindikati. Javna tajna je da su ih dobili i mnogi kojima je jedina veza s policijom bilo hapšenje, a sada su članovi pojedinih policijskih sindikata postali - Kinezi (!).

- Kod dvojice stranih državljana pronađene su i oduzete sindikalne organizacije, jedna Nezavisnog sindikata policije, druga Sindikata policajaca i policijskih starešina. Oni su za te značke platili 80.000, odnosno 100.0000 dinara, a istragom će biti utvrđeno da li su ih oni zloupotrebljavali prilikom izvršenja nekih krivičnih dela - navodi izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: instagram.com/atijasandrej
Pevačica nam nije odgovorila zbog čega su joj potrebna lažna dokumenta sindikata MUP

Nosilac počasne značke jednog od policijskih sindikata jeste i pevačica Anabela Atijas. Ona juče nije odgovarala na pozive novinara Srpskog telegrafa da bi objasnila od koga, kako i zbog čega je dobila takvu službenu značku i šta je planirala s njom.

Spasić: Delili ih šakom i kapom

Bivši obaveštajac Boža Spasić kaže da su značke izdavali šakom i kapom.

- Te značke su izdavali svi oni kojima je to palo na pamet, ne samo u policijskim sindikatima već i u Žandarmeriji i u međunarodnim policijama, i stvari su u potpunosti izmakle kontroli. Tako da je ovo bila iznuđena mera Vlade Srbije da uvede kazne i zatraži da se te značke više ne izdaju i svako ko poseduje tu značku treba da je uništi ili da je više ne koristi u javnosti. Međutim, to neće rešiti problem koji je daleko ozbiljniji s obzirom na veliki broj tih parapolicijskih značaka, kojih je na hiljade u Srbiji - kaže bivši funkcioner DB Boža Spasić i dodaje da očekuje, s obzirom na efikasnost ministra Aleksandra Vulina, da će on već od januara početi da rešava problem.

Vlada Srbije posle serije tekstova Srpskog telegrafa usvojila je izmenu Uredbe o izgledu, formi i sadržaju službene značke i legitimacije. Ovom izmenom je zabranjeno da osobe koje nisu pripadnici MUP poseduju takve legitimacije.

- Svima van nadležne institucije zabranjuje se izrada, stavljanje u promet, posedovanje, odnosno korišćenje značke ili drugog obeležja koje sadrži elemente vizuelnog identiteta službene značke ili legitimacije Ministarstva unutrašnjih poslova - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Procene koliko ima lažnih značaka u Srbiji kreću se od 3.000 do 10.000 komada. Neke od njih su identične službenim legitimacijama policajaca, izuzev u sitnim detaljima koji su skoro nevidljivi. Niko ne sme ni da proceni koliko je takvih kopija završilo u rukama osoba sa dosijeom, uključujući i pripadnike ozloglašenih narko-klanova.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Kinezi na lažnim dokumentima

Stroge kazne za kopije

Uredbom Vlade predviđene su i kazne od 100.000 do 150.000 dinara za fizičko lice, od milion i po do dva miliona dinara platiće preduzeće koje zahteva izradu takvih znački, a preduzetnik koji ih izrađuje biće oglobljen sa 400.000 dinara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Skandal je izbio u prvi plan posle incidenta u saobraćaju u Kumodraškoj ulici na Voždovcu, kada su se vozač poršea i šofer koji je bio za volanom drugog automobila prvo posvađali, a onda potukli. U jednom momentu vozač poršea, za koga je kasnije utvrđeno da je Miloš A., izvadio je pištolj i pucao u vazduh. Usledila je brza policijska akcija, iste večeri Miloš A. je uhapšen u svojoj kući, a, osim pištolja iz kojeg je pucano, pronađena je i legitimacija jednog policijskog sindikata, ali i policijska stop palica. Ispostavilo se da je taj momak osuđivan za seriju razbojništava, a da u dosijeu ima još krivičnih dela. Javna tajna je da mnogi sindikati žive više od prodaje takvih značaka nego od članarine, a u MUP ima više od 20 sindikata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading