Nastavlja se suđenje za ubistvo poznate pevačice: Danas se pregledaju snimci sa kamera

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

17.12.2020

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči. Marjanović je, kako naš reporter iz suda javlja, upravo stigao.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Zoran Marjanović

Na prethodna dva ročišta, održana 12. i 13. novembra, ispitan je Dragoljub Vasiljević  stručni savetnik odbrane za telekomunikacije, koji je radio telekomunikaciono veštačenje baznih stanica na nasipu i Jeleninog i Zoranovog telefona. 

On je, da podsetimo, rekao da je Zoran Marjanović isključio mobilni telefon na 25 minuta u vreme ubistva svoje supruge i odmah po uključenju joj uputio poziv u 17:04. Istakao je i da je susret Zorana i Jelene bio nezbežan između 16:57 do 17:04 s obzirom na to da su u istoj baznoj stanici bili registrovani njihovi telefoni.

Na današnjem suđenju trebalo bi da se pregledaju snimci sa kamera u blizini mesta ubistva.  

Inače, Marjanović je, da podsetimo, optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

 

 

 

Suđenje Marjanoviću počelo je početkom novembra prošle godine. On je na početku procesa detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja je bila pevačica narodne muzike.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Uhapšen je 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Sud mu je proletos vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već četiri i po godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading