DOGOVORILI SE DA ZAJEDNO ODU U SMRT? Dušan Jekić (85) u Novom Sadu ubio suprugu Dušanku (83), pa pucao u sebe!

Autor:

Hronika

17.12.2020

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Jekić (85) juče je hicem iz pištolja usmrtio dve godine mlađu suprugu Dušanku, a potom pucao sebi u glavu i preminuo kasnije u bolnici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema prvim nezvaničnim informacijama, supružnici su se dogovorili da sebi skrate muke koje su godinama imali usled ozbiljno narušenog zdravlja, ali i da ne budu nikom na teretu, posebno ćerki, koja je brinula o njima.

Da tragedija bude veća, mrtvu majku i tada već polumrtvog oca na stolicama ispred kuće pronašla je ćerka, koja je iz porodičnog doma otišla oko 11 sati, prvo do banke, a onda i da obavi kupovinu za stare i bolesne roditelje.

- Tata, tata, šta si to uradio? Jao, jao, jadna li sam danas - zapomagala je ćerka, koja je pokušavala da osvesti Dušana pošto je videla da je živ.

Žena je zvala u pomoć i komšije su dotrčale i pozvale Hitnu pomoć.

- Čuli smo pucnjeve, ali nam nije delovalo da je to tako blizu. Shvatili smo da se nešto strašno dešava kada smo čuli vapaje ćerke, koja je u jednom danu ostala bez oba roditelja - prepričava za Srpski telegraf komšinica iz susedne ulice koja je dobro poznavala pokojni par.

Iako kaže da nikada ni u najluđim mislima ne bi posumnjala da je Dušan spreman na ubistvo i samoubistvo, naša sagovornica kaže da je on godinama bolovao od dijabetesa, koji je prouzrokovao i druga opasna oboljenja, a da je Dušanka "imala maligno oboljenje i da su joj dani skoro bili izbrojani".

- Oboje su pili po šaku lekova i muku mučili i oko najobičnijih stvari, ali su brinuli jedno o drugom i imali lep brak. Nije im bilo napretka i verovatno su zato i odlučili da sebi skrate muke. Neke komšije kažu da je Dušan i ranije pričao da mu je život dozlogrdio i da hoće da se ubije da ne muči porodicu. Strašno mi je žao što su odlučili da ovako završe i detetu priredili traumu od koje se svako teško oporavlja. Duša me je zabolela za njom kad sam videla kako kuka i savija se od nemoći - potreseno kaže komšinica Jekića.

Lekari dali sve od sebe

Novosadska hitna pomoć brzo je stigla na lice mesta, kao i policija, koja je vršila istragu.

- Naša ekipa intervenisala je u 12.03 i na licu mesta zatekla ženu koja već nije davala znake života, te smo konstatovali smrt, dok smo muškarca starog 85 godina s teškim telesnim povredama prevezli u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine - rekao je juče dr Zoran Krulj iz službe Hitne pomoći.

Uprkos naporima lekara, dedi nije bilo spasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading