MALČANSKI BERBERIN PRED SUDOM: Danas svedočili psihijatri! Meštani Malče OVO poručili

Autor: Republika

Hronika

16.12.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću (48), optuženom za otmicu i maltretiranje dvanaestogodišnje devojčice, danas su svedočili neuropsihijatri koji su pregledali žrtvu i izneli njeno psihičko zdravstveno stanje.

RepublikaFoto: pixabay.com/MUP/Face App
Foto: Ilustracija

Ovi i nalazi medicinskih veštaka koji su se već izjasnili o njenim fizičkim povredama biće od presudne važnosti za visinu kazne koja bi trebalo da bude donesena u prvom delu sledeće godine.

- Današnji glavni pretres je održan, ispitan je predstavnik komisije Klinike za mentalno zdravlje u Nišu koja je obavila psihijatrijsko veštačenje maloletne oštećene. Dokazni postupak je u toku, sledeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar 2020. godine - saopštila je Irena Gušić, portparolka Višeg suda u Nišu.

Kako se nezvanično saznaje, danas je zatraženo da se još dokaza predoči sudu. Javnost je očekivala da se za sledeće ročište zakaže završna reč advokata, ali dokazni postupak će se nastaviti.

RepublikaFoto: MUP Srbije/FaceApp
Ninoslav Jovanović

Jovanoviću, poznatom po nadimku Malčanski berberin, ranije je produžen pritvor za 60 dana tako da će on sigurno iza rešetaka biti do sredine januara 2021, a kasnije će sud odlučivati o daljim merama.

Dok se na sudu raspravlja o visini njegove kazne, iznose dokazi i slično, u njegovom selu Malča nekadašnje komšije su ga već osudile na doživotnu robiju.

U glavnoj seoskoj kafani u Malči bilo je reči o slučaju koji je zgrozio Srbiju.

- Nema tu šta da se priča, već smo ga i zaboravili. Niko više ne priča o njemu ovde jer ako ne dobije doživotnu robiju, onda tu nešto ozbiljno nije u redu. Pa, još za one dve devojčice što je silovao je trebao da dobije, a sada pogotovo - kažu meštani Malče.

Jovanović je 20. decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju devojčicu namamivši je u kola. Nakon deset dana maltretiranja po knjaževačkim selima, na njega su nabasali vikendaši u kući koju su došli da obiđu. Policija je tada spasla devojčicu, a on je nađen 5. januara u zemunici na lokalnom groblju u Malči. On se krio tu jer su mu nestali lekovi za epilepsiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading