SITUACIJA U NOVOM PAZARU I DALJE NAPETA! Evo šta se dešava i oko čega je nastao sukob!

Autor: Tanjug,Republika

Hronika

16.12.2020

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od dvadesetak muškaraca blokirala je put koji vodi ka gradilištu Islamske zajednice Srbije na čijem čelu je Sead Nasufović u naselju Selakovac u Novom Pazaru.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na ovaj način oni su zaustavili radove na objektu čija je izgradnja započela pre mesec dana.

 

Policija: Tužilaštvo ocenilo da nema krivičnog dela

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru, odmah po prijavi da više osoba postavlja metalnu ogradu na prilaznom delu puta gde se gradi Islamski centar, izašli su na lice mesta.

Policija je tu zatekla veći broj građana, koji kod sebe nisu imali oružje, i sa njima obavila razgovor na okolnosti njihovog okupljanja.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, niti prekršaja i da im se dostavi izveštaj, što je i učinjeno.

 

Pojedini lokalni novopazarski portali navode da su lica koja su blokirala ulicu pristalice Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi Mevlud Dudić i da su svi naoružani, ali ova informacija nije potvrđena.

Na parceli koja se tu nalazi ova verska zajednica gradi zgradu novog Islamskog centra. Plac na kojem je započeta izgradnja ovog objekta Islamskoj zajednici poklonio je jedan od vernika.

Širinom cele ulice koja vodi ka gradilištu postavljena je metalna ograda, a osobe koje tu stoje propuštaju samo meštane i druge građane.

Policija je obaveštena o ovom događaju i nalazi se na licu mesta. Inače, dve islamske zajednice su u dugogodišnjem sukobu.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji saopštio je da su predstavnici "paraverske tvorevine uzurpirali njihovu imovinu".

- Osuđujemo uzurpaciju i skrnavljenje vakufskog dobra "Mearif" koja je sastavni deo Velikog groblja. Nadležne službe Mešihata i novopazarskog medžlisa obratile su se građevinskoj inspekciji i policiji sa zahtevom da se zaustavi nelegalna gradnja na vakufskom dobru i da se vakuf zaštiti od daljeg ugrožavanja - rekli su u MIZ.

 

 

- Islamska zajednica sa svojim vernicima, kao što je to i ranije činila, preuzela je korake u zaštiti ovog vakufskog dobra - navodi Mešihat.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading