Skandal koji trese javnost u Srbiji: Majka i ćerka u biznisu prostitucije - žene držale kao robinje

Autor: Kurir, Republika

Hronika

15.12.2020

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela porodica osumnjičena za brutalno postupanje prema ženama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Policija uhapsila J. N. (52) i Đ. N. (25) zbog sumnje da su primoravale dve devojke da po iznajmljenim stanovima pružaju seksualne usluge za novac.

Žena J. N. (52) i njena trudna ćerka Đ. N. (25) uhapšene su u akciji SBPOK, zbog sumnje da su držale u ropstvu dve devojke i skoro deceniju ih primoravale da se bave prostitucijom! Majki i ćerki se na teret stavlja trgovina ljudima.

- One se sumnjiče se da su 2012. otpočele "biznis" i da su odvodile devojke u iznajmljene stanove u Beogradu i Obrenovcu, gde su one pružale seksualne usluge klijentima - kaže naš izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, žrtve imaju 21 godinu, što znači da su podvođene još dok su bile maloletne.

- I uhapšena Đ. N. je bila maloletna kada je sa mamom počela da obavlja posao makroa. Svoje žrtve su još pre osam godina upoznale i iskoristile su njihovu lošu materijalnu situaciju i porodične prilike, te su ih primoravale da se bave prostitucijom, pronalazile su im klijente, zakazivale sastanke i uzimale sav zarađeni novac - objašnjava izvor i dodaje da žrtve nisu svojevoljno prodavale telo.

 

 

 

Prema rečima izvora, J. N. i Đ. N. su žrtvama pretile i maltretirale ih. - Nesrećne devojke morale su svakog dana da zarade po 100 evra, a od zarađene sume nisu dobijale ni dinar. Praktično su držane kao robinje - rekao je sagovornik upoznat sa slučajem.

Kako dodaje, sumnja se da majka i ćerka nisu same organizovale prostituciju, već da su u to bili umešani i drugi članovi njihove porodice. Policija je podnela krivične prijave protiv još troje ljudi, koji se sumnjiče da su bili deo ove grupe, a koji se već nalaze u zatvoru zbog drugih krivičnih dela.

- Prijava je podneta i protiv S. N. (28) i Ž. N. (23), koji su navodno u srodstvu s majkom i ćerkom, ali i protiv njihovog prijatelja Ž. N. (36) - rekao je izvor. Kako saznajemo, protiv Đ. N. podneta je prijava u redovnom postupku, jer se nalazi u poodmakloj trudnoći.

Pružaju usluge po stanovima

Kako su mediji juče objavili, prema informacijama policije, sve više žena prostituciji se odaje po stanovima i hotelima, a takozvana agencijska prostitucija gotovo je potisnula uličnu. - Devojke se oglašavaju preko interneta, a svoje usluge pružaju po stanovima, i to najčešće onim koji su poznati kao "stan na dan", ali i po hotelima i motelima - rekla je za Dijana Mišković, službenica odeljenja za javni red i mir u beogradskoj policiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goga

16.12.2020 02:44

Ovo je zaista necuveno ,zar je moguce da toliko godina one ovo rade i da niko nije primetio i prijavio?Za ovo delo ove dve sotone treba debelo da robijaju,rade u zatvoru i placaju ostetu ovim nesretnicama!