PROSTITUCIJA PREKO OGLASA POTISNULA ULIČNU: Visokoobrazovane dame lakog morala prodaju telo po stanovima na dan!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

15.12.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji sve više obrazovanih žena prodaje telo radi dodatne zarade i većina njih se bavi takozvanom agencijskom prostitucijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Devojke se oglašavaju preko interneta, a svoje usluge pružaju po stanovima, i to najčešće onim koji su poznati kao „stan na dan", ali i po hotelima i motelima. Nije retkost da više njih, zbog isplativosti, iznajmljuje jednu nekretninu, uglavnom u centru grada ili luksuznim naseljima na Novom Beogradu - objašnjava Dijana Mišković, službenica Odeljenja za javni red i mir u beogradskoj policiji.

Ona kaže da su oglasi prostitutki specifični, jer ih prate fotografije obnaženog tela, ali bez lica.

- Uz sliku objavljuju i kratak opis fizičkih karakteristika i usluga koje nude, kao i kontakt telefon. Neretko su oglasi na engleskom, jer su klijenti i stranci, a imali smo i slučajeve stranih državljanki koje su radile u Srbiji - kažu iz policije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako Mišković kaže, ovaj novi vid prostitucije gotovo da je potisnuo uličnu.

- Zakon razliku u prostituciji ne vidi, ali u zavisnosti od toga gde se ona dešava, ko su korisnici i kolike su cene, u izvesnom smislu je možemo klasifikovati na uličnu, agencijsku i elitnu. Na ulici su devojke koje biraju prometna mesta na kojima prolaznicima nude usluge ili zaustavljaju automobile. To su uglavnom osobe iz disfunkcionalnih porodica i socijalno ranjivih grupa. Dešavalo se da ih zatičemo u poodmakloj trudnoći, a neke su zavisnice od narkotika. Često nemaju dokumenta, niti prijavljeno boravište, a neke su izvršioco drugih krivičnih dela. Ipak, ovakvih primera je sve manje jer su se osobe koje su se odale prostituciji preselile u stanove. U ovakvoj vrsti prostitucije ima i visokoobrazovanih devojaka koje smatraju da je to lak i brz način zarade - kaže Miškovićeva i ističe da je javnosti ipak najzanimljivija "elitna prostitucija".

- Ona se odvija u zatvorenim krugovima, oglasa nema, sve ide preko preporuke - glavni je princip ovakve prostitucije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading