ŠOKANTNO SVEDOČENJE "KAVAČKOG" SVEDOKA-SARADNIKA: Za GLAVU "škaljarca" plaćali 50.000 EVRA

Autor:

Hronika

15.12.2020

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju pripadnicima "kavačkog klana" u Podgorici je svedočio svedok-saradnik Marinko Rajković, koji je iznutra opisao kako deluje ova moćna kriminalna organizacija. U šokantnom svedočenju on je do detalja opisao kako izgleda priprema likvidacije, ali i kako se plaća glava jednog "škaljarca" i koliko.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Garaža TC Ušće

- Išli smo i vežbali pucanje iz automatske puške kalašnjikov. Otišli smo na Cetinje, gde je trebalo da likvidiramo jednog pripadnika suparničkog klana. Ja sam vodio teget auto, a pucač je sedeo na zadnjem sedištu sa kalašnjikovim. Ipak, nismo uspeli jer smo uhapšeni - rekao je Rajković.

On je izjavio da je vrbovan 2018. da pristupi "kavačkom klanu", a da se njegov šef hvalio kako "ima ekipu lojalnih klinaca". Ova kriminalna organizacija najviše je delovala na teritoriji Crne Gore, ali i Srbije i, što je zanimljivo, svedok-saradnik je potvrdio i ono o čemu se već šuškalo, da su "kavčani" povezani s kriminalcima s Kosova i Metohije.

RAJKOVIĆ: Vežbali smo pucanje iz kalašnjikova

 

- U zatvoru mi je jedan "kavčanin" pričao da je trebalo da ubije jednog visokopozicioniranog "škaljarca" na Cetinju. On je dugovao 10.000 evra "kavčanima" i hteo je da "prebije" dug tako što bi izvršio to ubistvo. Rečeno mu je da će on dobiti 20.000 evra za to, a cela ekipa ubica ukupno 50.000 evra - rekao je Rajković.

Štekovi u Prištini

Veze kosovskih kriminalaca i "kavačkog klana" postale su jasne posle hapšenja Marija Miloševića (33) u štek-stanu u Prištini. Milošević se sumnjiči za nekoliko likvidacija i važio je za glavnog egzekutora "kavačkog klana". Samo nekoliko dana pre Miloševićevog hapšenja u tom stanu je boravio i Radoje Zvicer, za koga izvori iz policije navode da je broj dva u "kavačkom klanu", ali je on pobegao pre hapšenja.

Ono što je zanimljivo jeste da se svedočenje Crnogorca umnogome poklapa sa svedočenjem Miloša Vojinovića, svedoka okrivljenog u suđenju za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića. I Vojinović je opisao svoj "trening" u Crnoj Gori, gde je kasnije lično ubio Miloša Vidakovića iz Pančeva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Umrlica Aleksandra Šarca

- Dobili smo oružje i otišli u dvorište neke kuće u planini, gde smo vežbali pucanje. Mete su nam bile lutke-manekeni - izjavio je u Specijalnom sudu u Beogradu Vojinović.

On je bio član kriminalne grupe Slobodana Šaranovića koja je bila u ratu s Lukom Bojovićem, koji je, s druge strane, blizak "škaljarcima".

Ova "kavačka škola" viđena je proteklih meseci upravo u Beogradu prilikom likvidacija Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića. Srpska policija je identifikovala napadače, od kojih je jedan i uhapšen, Lazara Ilića i Lazara Tejića. I u jednom i u drugom slučaju izvršioci su vrlo mladi, 22 i 23 godine, takozvani lojalni klinci koji su pucali kao da im je to svakodnevica, bez oklevanja, straha i dvoumljenja, i sasvim je moguće da su i oni prošli obuku jer, očigledno, zaraćeni klanovi ne prepuštaju ništa slučaju.

Za ubistvo vođe posebna cena

Koliko su "kavčani" spremni da plate za glave "škaljaraca", govori priznanje Petra Mujovića iz Nikšića, koji je uhapšen u oktobru ove godine. On je trebalo da likvidira vođu "škaljaraca" Jovana Vukotića, pratio ga je kada ga je policija uočila i uhapsila, a kod njega je pronađen pištolj. Mujović je izjavio da mu je ponuđeno pola miliona evra da likvidira Vukotića.

U Crnoj Gori je u procesu protiv 23 pripadnika "kavačkog klana" svedočio još jedan saradnik Bajram Pista s Kosova i Metohije, kome je ponuđeno pravo bogatstvo za likvidaciju izvesnog Vukotića sa Cetinja, koji je bio trn u oku "kavčanima".

- Za to ubistvo ponuđeno mi je tri kilogama kokaina i 100.000 evra, kao i da će me prebaciti u inostranstvo i obezbediti mi pasoš neke od skandinavskih zemalja ili Nemačke - rekao je ovaj svedok-saradnik.

RepublikaFoto: Republika
Bojan Mirković

Bajram Pista je takođe opisao i detaljne pripreme, ne samo pre nego i posle planiranog ubistva. Prema njegovim rečima, izviđan je i put od Cetinja ka Budvi da bi se počionioci sakrili od policijskih blokada i zaseda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading