SRBIJA GA PAMTI PO STRAVIČNOM ZLOČINU! Evo ko je Srbin uhapšen pre dva dana u Budvi po poternici Interpola!

Autor: Blic, Republika

Hronika

14.12.2020

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin B. L. (47) iz Zaječara uhapšen je pre dva dana u Budvi po poternici Interpola Beograd, a crnogorski mediji su preneli da je reč o kriminalcu kog je javnost u Srbiji upamtila po brutalnom zločinu od pre 19 godina!

RepublikaFoto: pixabay.com

Muškarac iz Zaječara uhapšen je u Budvi po Interpolovoj poternici, koju je raspisala kancelarija u Beogradu zbog vođena krivičnog postupka za proizvodnju, držanje i promet droge, saopštila je crnogorska policija.

Ispostavilo se da je prema navodima crnogorskih medija, reč o Branislavu Lađevcu koji je prema sopstvenom priznanju odgovoran za zločin od pre 19 godina, kada je u Beogradu ubio svog 30-godišnjeg sugrađanina Marija Mavrinca (30).

Lađevac i Mavrinac bili su cimeri, a živeli su u stanu u Cerskoj ulici u Beogradu. Zamršeno klupko jezivog ubistva počelo je da se odmotava kada je zaječarskoj policiji Darinka Mančić, majka Marija Mavrinca, prijavila nestanak svog sina.

U tom trenutku ona je bila u Belgiji na privremenom radu, a policiji je kazala da joj se sin ne javlja duže vreme i da bi njegov cimer Lađevac mogao da zna gde je. U tom trenutku nije ni sumnjala da je telo njenog sina uveliko raskomadano...

RepublikaFoto: pixabay.com

Naime, Lađevac je policajcima ispričao da se 5. marta 2001. u stanu posvađao sa cimerom. Udario ga je pesnicom tolikom silinom da je ovaj pao i navodno udario potiljkom o ivicu kreveta, usled čega je preminuo na licu mesta.

Mediji su 2001. izveštavali da je Lađevac do detalja ispričao kako je cimerovo telo "polomio na delove", a kako je Glas javnosti pisao policija sumnja da ga je isekao na komade. Potom ga je spakovao u vreće i kartonsku kutiju koje je odložio. Kako je vreme prolazilo, stanom je počeo da se širi nesnosan miris i tada je odlučio da bi najbolje bio da se otarasi tela.

Tako spakovane delove tela svog cimera Lađevac je poneo sa sobom u autobus na liniji 83, potom je stopom zaustavio kamion koji ga je odvezao do Beškog mosta. Sa tog mosta telo je bačeno u Dunav i prema onome što je poznato javnosti, telo nikada nije pronađeno.

Traže ga zbog droge

Iz Uprave crnogorske policije u saopštenju su naveli da je za muškaracem iz Zaječara B. L. (47) Interpol Beograd 7. decembra raspisao međunarodnu poternicu zbog vođenja krivičnog postupka za proizvodnju, držanje i promet droge.

- Službenici Sektora kriminalističke policije - Odseka za međunarodnu operativnu saradnju i službenici Centra bezbednosti Budva sproveli su istragu i uhapsili osobu koja se traži po međunarodnoj poternici - navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je nakon istrage i operativno taktičkih mera i radnji B.L. lociran i uhapšen u naselju Golubovina u Budvi.

Potom je svoju garderobu bacio u kontejner i počistio tragove ubistva u stanu, ali je beogradska policija ipak uspela da pronađe tragove krvi i tkiva ubijenog.

Lađevac je otkazao stan u Beogradu i vratio se u rodno selo. Verovatno kako bi otklonio svaku sumnju sa sebe, neprestano se raspitivao da li je neko video njegovog cimera, jer mu je ovaj navodno pričao da će da putuje u inostranstvo.

 

 

Mavrinac i Lađevac su, kako je Glas javnosti pisao, odranije poznati sudskim organima. Mavrinac je odgovarao za prodaju i uživanje droge, a Lađevac za dve teške krađe i oštećenje tuđe stvari. Pretpostavlja se da bi motiv ubistva mogla da bude ucena od strane Marija, jer je znao da je Lađevac počinio još neka krivična dela.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading