POSLEDNJA VEČERA SA MUŽEM-UBICOM: Crni četvrtak - dve porodice zavijene u crno!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoljub N. (62) hicem iz pištolja usmrtio suprugu Vesnu M. (57), pa presudio sebi. Srđan G. (53) polomio lobanju nevenčanoj ženi Aleksandri L. (49).

Foto: Ilustracija

Dve porodične tragedije odigrale su se danas u Beogradu. Prvo je oko tri sata u Ulici albanske spomenice na Paliluli Srđan G. (53) polomio lobanju nevenčanoj ženi Aleksandri L. (49), a dva i po sata nakon toga na Voždovcu, u Ulici generala Anrija Dragoljub N. (62), usmrtio je hicima suprugu Vesnu M. (57), a zatim je presudio i sebi hicem u glavu.

Kako saznajemo, u toku noći došlo je do svađe između Srđana i Aleksandre i on je počeo da je tuče.

- Udarao ju je pesnicama svuda po telu i glavi. Izgleda da je u jednom trenutku ona pala i udarila glavom u neki komad nameštaja i tako polomila lobanju. U polusvesnom stanju nekako se domogla telefona i okrenula Hitnu pomoć, koja je pozvala i policiju. Ona je odvezena u bolnicu u teškom stanju, dok je Srđan uhapšen i određen mu je pritvor - priča za naš list izvor iz istrage.

Aleksandrin nevenčani suprug osumnjičen je za krivično delo nasilje u porodici i biće priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na saslušanje.

Prebio ženu nasmrt, pa popio sonu kiselinu

Slučaj sličan tragediji na Voždovcu desio se u Kragujevcu 28. novembra, kada je Dobrivoje Dinkić (61) nasmrt prebio suprugu Ljubinku P. (61), posle čega je pokušao da izvrši samoubistvo popivši sonu kiselinu, ali nije u tome uspeo, pa je potražio lekarsku pomoć. Doktorima je ispričao da je prethodno njegova žena popila kiselinu i da je to uradio od tuge za njom, ali su policajci tu sumnju otklonili jer je žena na sebi imala brojne povrede, pa je Dobrivoje nakon toga priznao zločin.

Druga žena stradala je kada ju je suprug pištoljem tetejac, koji je u vlasništvu njenog oca, upucao u grudi, a onda i sebi ispalio metak u glavu.

- Pucnji su probudili njihovog sina i on je odmah pozvao Hitnu i policiju, ali supružnicima nije bilo spasa. Nakon toga je najgore vesti javio i bratu, koji živi u Italiji, gde igra košarku - otkriva naš izvor.

U dvorištu kuće mogli su se videti brojni rođaci nesrećne porodice, ali je samo Vesnin ujak smogao snage da priča sa okupljenim novinarima.

- Sinoć su normalno večerali i ne znam šta je posle bilo. Jutros mora da mu je nešto kvrcnulo kada se odlučio na ovo najgore. Vesna mi nikada nije pričala da je Dragoljub bio nasilan prema njoj. Uvek su lepo živeli - priča ujak ubijene žene za Srpski telegraf i zaključuje da će razlog ove neopisive tragedije Dragoljub odneti sa sobom u grob.

Dragoljubove i Vesnine komšije imale su samo reči hvale za stradale supružnike.

- Oni su se u tu zgradicu doselili pre nekoliko godina sa sinom. Ni sa kim se nisu blisko družili, svi ih znamo samo iz viđenja. Delovali su fino i normalno, a jutros niko od nas nije čuo pucnje - rekla je jedna komšinica.

Korona zatočila žene sa nasilnicima

Socijalna radnica Vedrana Lacmanović, koja se u Autonomnom ženskom centru dugi niz godina bori protiv nasilja nad ženama, kaže da je koronavirus zadao posebne probleme u sprečavanju tragičnih napada.

- U ovom teškom periodu, u kojem se borimo protiv koronavirusa, ženama je teže da se spasu od nasilnih partnera i sada je veća verovatnoća da će nasilje koje trpe godinama eskalirati jer su duži period zatočene s njima i prosto nemaju kud. Takođe, nekima je teško i da pred njima obave neophodne telefonske razgovore i pozovu pomoć - ističe Lacmanovićeva za Srpski telegraf.

Ona naglašava da se svaka godina u Srbiji završi velikim brojem ubijenih žena, a da je Vesna 23. žrtva, dok se u još šest slučajeva sumnja na femicid.

- To govori da nove zakonske mere nisu urodile rezultatom i da jedino žene mogu da spreče nasilje pozivom na naš SOS telefon 0800/100-007. Mogu nam se obratiti i anonimno, samo je bitno da nam se jave i mi ćemo sve učiniti da pomognemo, a, naravno, treba da zovu i policiju - kaže naša sagovornica i dodaje da su veliki problem i komšije koje za nasilnike govore sve najbolje, što govori da oni ne mogu da prepoznaju signale i visoki rizik koji ispoljavalju zlostavljači žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading