Nesrećna žena spasavala psa pa završila pod točkovima kamiona: Ćerka predosetila nesreću

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

09.12.2020

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu da shvatim da je poginula pred kućnim vratima... deset metara od doma u kome je živela. Mnogo je bila vezana za psa, zabrinula se da se njemu nešto ne desi a to je nju koštalo života, oblivena suzama priča Jelena Krstić, kćer šezdesetšestogodišnje Verice koja je juče stradala pod točkovima kamiona na niškoj Kvantaškoj pijaci.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

Nesvakidašnja nesreća dogodila se oko 15 sati, kada je kamion TAM 130, kojim je upravljao S.T. (47) iz Gadžinog Hana pregazio staricu koja trčeći za psom, nije obratila na blisku opasnost od vozila koje joj se približavalo. Njena ćerka je u trenutku nesreće bila kod komšije koji živi u blizini.

- Prijatelj me je pozvao telefonom i kazao da se odmah vratim kući jer je neka žena povređena. Odmah sam znala da se nešto mami desilo, jer poduže imam osećaj da nam preti neka nesreća. Kada sam stigla, videla sam njeno telo pokriveno kesom. Prodavci su mi kazali da je trčala za psom, da je pokušala da ga veže kada je udario kamion... Prema njihovim rečima, mama mu je bila u "mrtvom uglu", uopšte je nije video – kaže ožalošćena žena.

Jelena i Verica su zajedno živele u kućici koju od Kvantaške pijace deli samo ograda. Ćerka stradale žene kaže da joj je neverovatno da joj je majka poginula na mestu koje nije frekventno.

- Razumela bih da je stradala na ulici... Ali ovde ispred kuće... Ne mogu nikako da shvatim – kaže Verica.

Dodaje da je njena majka bila veoma vezana za psa, te da bi presvisnula da mu se nešto dogodilo.

- I Tara oseća da se nešto strašno desilo, čitavog dana cijuče, ne možemo da je smirimo – kaže Veričina kćer.

 

Za pokojnu ženu, penzionera špedicije "Bugojno" svi imaju samo reči hvale.

- Dobra je žena bila, viđali smo je tu sa psom... Opasno je ovde za životinje i za njihove vlasnike, baš iz tog razloga što nailaze kamioni sa robom. Na ulazu u pijacu jasno je istaknut znak da je psima zabranjen ulaz, baš da bi se izbegla ovakva situacija koja je Vericu koštala života – navodi očevidac nesreće.

On kaže da je na pijaci gužva baš zbog toga što ima mnogo onih koji ovde prodaju drva.

- Trebalo bi da se odvoje prodavci voća i povrća i ovi koji trguju drvima. Njih ima dosta, napravi se gužva pa je pravo čudo da već neko nije stradao – rekao je jedan od prodavaca.

Vozač kamiona je uhapšen zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading