"JOŠ ČEKAM KRAJ AGONIJE" Kuma ubijenog kavčanina danas tužna napustila Palatu pravde

Autor:

Hronika

09.12.2020

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje policajki Mariji Nikolić koje je bila u automobilu sa svojim kumom, inače istaknutim članom kavačkog klana Davorinom Baltićem kada je ubijen 1. januara 2018. danas je odloženo jer je njen advokat Denis Bećirić u samoizolaciji zbog koronavirusa.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Marija Nikolić

Protiv Nikolićeve se u Višem sudu  vodi postupak zbog toga što je nakon ubistva iz automobila uzela Baltićev pištolj i bacila ga u kontejner.  Danas je trebalo da se održe završne reči i da se suđenje privede samom kraju, ali je zbog odsustva branioca okrivljene, nastavak suđenja zakazan za početak sledeće godine.

Policajka je bila vidno neraspoložena zbog toga, ali je bez reci, dostojanstveno napustila sudnicu.

Medjutim, na hodniku Palate pravde kuma ubijenog Baltića srela je prijatelja kojem se požalila.

- Odloženo je suđenje, a ja jedva cekam kraj agonije - rekla je Nikolićeva. 

Sudeći prema toku suđenja policajka očekuje da bude  oslobođena ili minimalno kažnjena zbog toga što je bacila Baltićev pištolj nakon što su dvojica napadača obučeni u belo, kao u filmskoj akciji ispalili 60 hitaca ka Baltiću i usmrtili ga 1. januara 2018. sat pre ponoći. U prilog tome ide to sto je u novembru, tužilac prihvatio nalaz veštaka po kojem je policajka u trenutku izvršenja krivičnog dela bila skoro neuračunljiva. 

Inace, policajka je tokom istrage bila okrivljena za ometanje pravde, ali je tužilaštvo njenu krivicu preinačilo i optužena je za nedozvoljeno nošenje oružja, pošto je nakon ubistva Davorina Baltića, izvadila pištolj iz suvozačevih vrata i odnela ga nekoliko ulica dalje, gde ga je bacila u kontejner.

Nikolić je tokom istrage ispričala da je nakon pucnjave uplašena za svoj život posegla za svojim službenim pištoljem, ali zbog pojasa kojim je bila vezana nije uspela da ga izvuče, pa je uzela pištolj iz vrata automobila koji joj je Davorin tražio u pucnjavi. No, ona mu kako je rekla zbog šoka nije dala oružje. Marija je rekla da se iz garaže nakon pucnjave popela do stana Baltićeve porodice i rekla im da zovu hitnu pomoć i da se vratila  u garažu.

Podsecanja radi, policajka je na sudu tvrdila da je površno poznavala ubijenog Baltića iako su u kumovskim vezama preko njegove supruge, kao i da ništa nije znala o njegovim kriminalnim radnjama i o njegovoj pripadnosti  kavačkom klanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading