Prosek je malo selo, a ima veliki narko biznis: U dekinom podrumu pronađeno više od 200 kilograma droge

Autor: Blic, Republika

Hronika

08.12.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne verujem da su ta droga i oružje njegovi. On se time nikada nije bavio. E, sada, da li je znao ili nije znao - to je već pitanje.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Droga zaplenjena u selu Prosek

Ovim rečima jedan od retkih meštana Proseka kod Niške Banje komentariše vest o hapšenju komšije iz sela Ž. V. (72) nakon što je u njegovoj kući policija pronašla 220 kilograma marihuane, dva pištolja sa prigušivačima i 850 paklica cigareta.

Malo selo na ulazu u Sićevačku klisuru, u kojem danas živi jedva dvadesetak stanovnika, našlo se sasvim neočekivano u središtu velike narko afere nakon akcije Uprave kriminalističke policije i hapšenja jednog od vremešnih komšija.

- On je radio je Elektronskoj industriji do penzije. Žena mu je umrla pre nekoliko meseci, ima sina koji je živeo valjda u Americi, ima i ćerku, unučiće... Kuća je stara, to su još njegovi otac i majka napravili. Ne znam, mislim da živi tu sam, ali nisam siguran. Nije se kriminalom bavio nikad, niti je sposoban za to. Nema on veze sa tim, milion posto, nije se on bavio tim poslom. On je prodao sve što je imao, a imao je dosta, bio je iz imućne porodice, otac mu je bio bogat, imali su veliko imanje. Kuburio je uvek sa nemaštinom. Ne bi prodavao imovinu da se bavi kriminalom - priča za "Blic" jedan od meštana.

 

"Dolaze kola raznih registracija i odu za par minuta"

On kaže da je video kada je policija dolazila u selo, ali da mu ni na kraj pameti nije palo zbog čega su tu. Ipak, meštani su primećivali čudne stvari u selu u poslednje vreme.

- Ovde se vrte mnoge stvari. Vidim dolaze vozila raznih regstracija. Dođu tu do autobuske okretnice, na zemljanom proširenju puta, stanu, kao da izvrše neku brzu transakciju. Dođu dva tri vozila jedno za drugim, urade transakcije i odu. Ništa neće da nas iznenadi i neko ubistvo da se desi - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima u selu živi najviše 25 ljudi, a leti možda ima stotinu stanovnika.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Oružje zaplenjeno u kući

220 kilograma i pištolji sa prigušivačima

Kao je saopštio MUP Srbije Pripadnici Uprave kriminalističke policije, zaplenili su oko 220 kilograma marihuane i uhapsili Ž. V. (1948) iz okoline Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

- Policija je pretresom porodične kuće Ž. V. pronašla 185 paketa marihuane, koja je, kako se sumnja, bila namenjena daljoj prodaji na teritoriji Niša. Zaplenjeni su i dva pištolja sa prigušivačem, kao i 850 paklica cigareta, pa će protiv osumnjičenog biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena trgovina. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu - saopšteno je iz MUP-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading