TRAGEDIJA NA PARKINGU KOD ZGRADE RTS: Stravična eksplozija raznela radnika i automobile

Autor:

Hronika

05.12.2020

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poginuo Nedeljko T. (65), a na reanimiranje u Urgentni centar prevezeni su Zoran P. (66) i Nenad P. (50), koji je zadobio teške povrede glave.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Detonacija oštetila zgradu RTS, a u okolini popucali prozori

U stravičnoj eksploziji u Abardarevoj ulici ispred zgrade Radio-televizije Srbije, u centru Beograda, u petak u 9.45 poginuo je Nedeljko T. (65), a na reanimiranje u Urgentni centar prevezeni su Zoran P. (66) i Nenad P. (50), koji je zadobio teške povrede glave. Reč je o dvojici radnika koji su radili na otklanjanju kvara na sistemu za klimatizaciju u zgradi RTS i jednom zaposlenom u javnom servisu.

Nedeljko je poginuo na radnom zadatku, a bio je zaposlen u firmi "Ening energetika". Njega je bukvalno raznela eksplozija, odbacivši ga između dva automobila.

Do eksplozije je došlo dok su radnici iznosili alat i bocu sa gasom za zavarivanje iz službenog vozila. Istraga će otkriti pravi uzrok, a oni koji su se zatekli u blizini strašnog događaja prepričavaju da su strašne slike zatekli ispred RTS.

Obučeni kadrovi i kontrola opreme

Kadrovi angažovani na izvođenju termotehničkih instalacija su obučeni za rad i za izvođenje prema definisanom projektu. U svim fazama izvođenja se vodi potrebna tehničko-tehnološka dokumentacija u saglasnosti sa propisima koji regulišu ovu oblast. Kroz realizaciju se vrši neophodna kontrola ugrađene opreme, kao i materijala, što je garancija kvaliteta izvedenog sistema. Pri radu se poštuju svi propisi o bezbednosti na radu, uz upotrebu potrebnih sredstava zaštite na radu.

- Dvojica muškaraca su povređena, jedan iz RTS koji je bio u zgradi, a drugi je kolega poginulog. On se u trenutku eksplozije nalazio na parkingu, gde je i nastradao ovaj nesrećnik. Izbio je i požar posle eksplozije. Poginuli i njegov teško povređeni kolega na parkingu su završili sa krvavim glavama, dok je radniku RTS teško povređena ruka - rekao je jedan od očevidaca događaja za Srpski telegraf.

Detonacija oštetila zgradu RTS, a u okolini popucali prozori

Koliko je eksplozija bila strašna, svedoči i činjenica da je jedan automobil potpuno raznesen, a oštećeno je nekoliko vozila RTS na parkingu. Oštećen je i zid na zgradi RTS, a od detonacije su popucali i popadali brojni prozori. Eksplozija se čula u celom centru Beograda. Posledice bi sigurno bile još stravičnije da su eksplodirale i dve preostale boce sa gasom u raznetom automobilu servisera. Na licu mesta se moglo čuti da je do nesreće došlo jer je gas curio iz jedne boce koju su radnici unosili u zgradu. Nešto je u tom prenošenju izazvalo iskru koja je pala na bocu i zapalila gas.

Treba svakako sačekati zvaničan izveštaj o nesreći. Kako smo se uverili, brojni stručnjaci policijske i vatrogasne struke radili su satima uviđaj na licu mesta.

U firmi "Ening energetika" pokušali smo više da saznamo o stradalima i mogućem uzroku nesreće, ali se u petak niko nije javljao na njihov telefon.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading