POTRESNE SCENE NA SUĐENJU! Otac ubijenog Savkovića žmurio i grčio se od bola: ZAŠTO SI UZEO MOG JEDINCA?!

Autor:

Hronika

04.12.2020

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Begradu danas je posle tri godine završen dokazni postupak i date su završne reči na suđenju radniku obezbeđenja Nedeljku Grboviću, optuženom za teško ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog noćnog kluba "Nana". U istom postuku sudi se i trojici Grbovićevih kolega, radnika pomenutog kluba Stevanu Dukiću, Stefanu Šapuriću i Milošu Tančevu za učestvovanje u tuči u saizvršilaštvu.

RepublikaFoto: Facebook
Aleksandar Savković

- I daje se pitam zašto si mi uzeo mog jedinca - pitao je danas optuženog Grbovića, Predrag Savković otac ubijenog Savkovića kada mu je sudija Marina Anđelković dala priliku da nešto kaže pred izricanje presude koja je zakazana za 22. decembar. Savkovićev otac je teško podneo iznošenje završnih reči Grbovićevog branioca Vanje Gajića dok je podsećao na kriminalni dosije ubijenog i njegovu ružnu prošlost u kojoj je pljačkao, dilovao drogu, zverski pretio i učestvovao u tučama kao "Radovac" i član navijačko-kriminalne grupe koju je predvodio Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. 

Daj šta daš

Interesantno je da je advokat optuženog u preobimoj završnoj reči zbog koje ga je opomenula sudija Marina Anđelković, za svog klijenta tražio više različitih kazni, sugerišući sudskom veću kako bi njegovo delo moglo sve da bude okarakterisano.

- To je bio napad u samoodbrani, a ako to sud ne prihvati onda može da bude prekoračenje u nužnoj odbrani. Ako uzmemo u obzir da je u pitanju instiktivna upotreba oružja delo koje bi mu se stavilo na teret je ubistvo na mah - rekao je između ostalog advokat Gajić.

Optuženi Grbović koji je takođe ranije učestvovao u krađama i lečeni je narkoman, i danas je  negirao krivicu i zatražio da mu sud ukine pritvor ili da mu bar omogući da  ga provodi kod kuće, dok je njegova supruga u sa kojom ima četvoro dece plakala sedeći u publici. 

-Mlađu decu nisam video 10 meseci i voleo bih da mi se ukine pritvor. Inače, veoma mi je žao zbog svega što se dogodilo i opet izražavam saučešće porodici Savković, ali se neosećam krivim- rekao je Grbović.

Iako je tužilac ostao pri svim navodima optužnice, pozivajuči se na činjenicu da su svedoci potvrdili da je Grbović ubio Savkovića i ranio njegovog prijatelja Adija Isenovića, kao i da su Tančev, Dukić i Šapurić učestvovali u tuči , njih trojica su negirali ne samo svoje učešće u tuči, nego i da je uopšte i bilo fizičkog sukoba ispred noćnog kluba "Nana" tog decembarskog jutra 2017. godine. Momci optuženi za tuču su se tokom danasnjeg pretresa non-stop osvrtali oko sebe i gledali oca i devojku ubijenog Savkovića, koja se  tresla sve vreme suđenja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading