SPREČEN ŠVERC LUKSUZNIH KOZMETIČKIH PROIZVODA: Od njihove vrednosti se "vrti u glavi", vozač rekao da nema pojma šta prevozi

Autor: Tanjug,Republika

Hronika

04.12.2020

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Horgoš carinici su danas u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja luksuznih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera, čija se vrednost procenjuje na više od tri miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug
Tekst potpisa

- Reč je o 510 kozmetičkih proizvoda marke ''Princeš'' i to: 320 komada ''Princeš Filler 1ml'', 180 komada ''Princeš Volume 1ml'' i 10 komada ''Princeš Rić 1ml'', koji se u kozmetologiji koriste za podmlađivanje kože i korekciju bora - saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven oko ponoći na ulazu u zemlju u kombiju marke "mercedes", bečkih registarskih oznaka, koji je vukao prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz.


Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 42-godišnji vozač iz Kovina i četvoro njegovih saputnika su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, dok je vozač prijavio polovni golf koji želi da uveze.

Detaljnom kontrolom kombija utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem.

U kutijama je otkriven pregršt neprijavljenih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, a čija je vrednost procenjena na 3.107.619 dinara.

 
- Kako je vrednost robe veća od vrednosti trećine vozila kojom je krijumčarena i kombi je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, čime je i vrednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Podseća da su carinici gotovo identičan šverc osujetili i 15. oktobra na graničnom prelazu Batrovci, kada je otkriven kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading