Penzioner (67) se ugušio od dima kod Bora: Sin pokušao da ga spasi, "osetio sam da mi se raspada pod rukama"

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

03.12.2020

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad M. (67) izgoreo je u požaru koji je izbio u njegovoj kući u borskom selu Donja Bela Reka. Nesrećni ćovek je u trenutku izbijanja požara bio sam u kući.

RepublikaFoto: instagram.com/moj_beo_grad/printscreen
Foto: Ilustracija

- Oko devet sati uveče je večerao i popio lekove. Legao je u krevet i tražio je da ga pokrijem što sam i učinio. Ja sam posle toga otišao kući, koja je pored njegove i sve je bilo u redu do 22 sata, kada su me pozvala deca koja su prolazila pored kuće i videla plamen iz očeve sobe – priča neutešni Srđan M., sin nastradalog Nenada, prenosi Blic.

Kako ističe, on je odmah istrčao napolje, a onda i razvalio vrata kuće kako bi pomogao ocu.

"Raspadao mi se pod rukama"

- Zajedno sa decom smo kofama sa vodom ugasili vatru. Kada sam razvalio vrata u ušao u sobu, krevet je bio prazan. Od dima se jedva videlo u sobi gde nije bilo struje. Ugledao sam oca kako leži na podu. Pokušao sam da ga uvatim ispod mišica i povučem napolje, ali sam osetio da mi se pod rukama raspada odelo kao i tata. Bio je u potpunosti izgoreo, toliko da mu je lice bilo neprepoznatljivo – jedva progovara Srđan.

Pretučen u avgustu

On naglašava da mu je oca neko pretukao u avgustu ove godine, nakon čega je zbog ozbiljnosti povreda neko vreme proveo u bolnici.

- Neko ga je napao u selu. Toliko je bio izubijan da se niko nije nadao da će preživeti. Ležao je na hirurgiji više od dva meseca na produženoj nezi, zbog ove situacije sa koronom je bio premešten i na odeljenje neuropsihijatrije a onda je dovezen kući pre desetak dana. Ja sam ga pazio, davao mu lekove i hranu, sve što je bilo potrebno. Bilo mu je teško, jer je teško disao. Pominjao je da ovo nije život za njega, jer nije navikao da se teško kreće – kaže Srđan.

Nezvanično se saznaje da je do požara najverovatnije došlo usled zapaljenja šporeta na drva u sobi. Utvrđeno je da smrt nije nasilna, kao i da se nesrećni čovek ugušio dimom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading