(FOTO) Ona nije umrla: Novi mural za Minju danas urađen na Dorćolu

Autor:

Hronika

03.12.2020

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ti nisi umrla, ti si se preselila u svakog od nas. Čuvamo te zauvek - stoji od danas napisano na zidu Osnovne škole "Braća Baruh na Dorćolu, uz mural prošle nedelje stradale Minje Draganić(15), tinejdžerke koja je podlegla povredama posle mesec dana borbe za život od kad je gorela u požaru.

RepublikaFoto: printskrin
Minja Draganić

Mural za Minju finasirali su njeni drugari sa kojima je delila školsku klupu uz prijatelje koje je stekla tokom detinjstva, kao i drugari iz njenog komšiluka,  sa odbojke koju je trenirala i novi prijatelji iz Osme beogradske gimnazije. 

Fotografiju za mural je izabrala Minjina majka Bojana i rad je poveren jednom beogradskom umetniku koji je imao zadatak da na mestu gde je pre nekoliko dana osvanuo takođe mural za Minju, naslika novi jer lik stradale devojčice nije bio verodostojno  dočaran.


Podsećanja radi, Minja Draganić je žrtva požara koji je izazvala slavska sveća dok je ona bila u kupatilu, i dok ostatak njene porodice nije bio kod kuće.U trenutku kad je Minja osetila miris dima i izašla iz kupatila, buktinja je zahvatila sve prostorije stana, koji je inače iznajmljivala sa mamom, tetkom i dekom u soliteru na Dorćolu,  i nesrećno dete je jedva uspelo da izađe na terasu.
RepublikaFoto: Republika
Mural posvećen Minji Draganić

Minja je dozivala u pomoć i čekala vatrogasce, ali su petorica hrabrih momaka sa obližnjeg gradilišta bili brži jer su vratolomno trčeći ka Minjinom stanu stigli pre profsionalnih spasilaca. Izvukli su je iz vatrene stihije preko komšijske terase ispod njene. Odatle je hitna pomoć Minju prevezla u Urgentni centar, a onda je hospitalizivana na Klinici za opekotine, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju.

RepublikaFoto: Republika
Novi mural koji su drugari uradili za Minju

Srbija se molila za Minju, donirala i apelovala da joj se daje krv za nju, da se pronađu donori kože i da joj se pomogne novčano da izgradi novi stan. Verovali smo do zadnjeg casa da će da pobedi, ali je ona posle tri transplatacije kože dobila sepsu i preminula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading