PUŠTEN IZ ZATVORA, A USMRTIO TRI MOMKA I JEDNU DEVOJKU: Leteo po putu, razneo dačiju otpozadi i nije kriv

Autor:

Hronika

02.12.2020

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Mihailović (28) iz Velikih Crnjena osuđen je danas pred Višim sudom u Beogradu na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali u avgustu prošle godine u kojoj je poginulo četvoro mladih ljudi: Aleksandar Savatić (22), Katarina Ivanković (20), Djordje Subotić (19) i Đorđe Belušević (22).

RepublikaFoto: facebook
Nikola Mihailović

Istovremeno, Mihailoviću je pritvor zamenjen blažom kaznom do pravosnažnosti presude i izrečena mu je je mera zabrane napuštanja porodičnog stana uz elektronski nadzor.  

Sudija Ivana Ramić istakla je da je 9. avgusta 2019. Mihailović smanjene uračunljivosti usled teške alkoholisanosti  sa 1. 36 promila alkohola u krvi vozio brže od 117 kilometara na čas i tako svesno doveo u opasnost sve učesnike u saobraćaju, ali je istakla da je vozač dačije stradali Aleksandar Savatić, prema nalazima veštaka, ipak bio taj koji je stvorio  opasnu situaciju koja je dovela do nesreće, jer se uključio sa sporednog puta na glavni bez zaustavljanja. 

Sudsko veće je ocenilo i da  Mihailović zbog dugih svetala vozila koje mu je išlo u susret i sa koji se mimoišao, nije imao mogućnost da uoči dačiju. Kao olakšavajuće okolnosti prilikom donošenja presude sud je  uzeo u obzir to da je Mihailović mlad čovek koji nije osuđivan ranije, kao i činjenicu da je izrazio visok stepen kajanja tokom čitavog postupka. 

Na ove navode odreagovala je pubika u sudnici i iz poslednjeg reda čuli su se plač i jecaji majki i porodica četvoro stradalih  dok je sudija obrazlagala presudu, a na izlasku iz sudnice povikali su "Ubico" gledajući sa mržnjom i prekorom ka Mihailoviću koji je sve vreme stajao pognute glave. Iza osuđenog, u prvom redu sudnice, stajala je njegova majka Zorica i ispred lica je sve vreme držala sklopljene ruke, moleći se za što blažu kaznu sinu. 

Svi oštećeni uz svoje punomoćnike složii su se da je kazna sramno niska, te da Apalacioni sud mora naložiti ponovno suđenje. 

- Za četiri smrti četiri godine. Za živote dece po jedna godina zatvora, kako je do ovakve presude moglo da dođe. To samo može u zemlji bezakonja i pravde. Leteo po putu, razneo daciju otpozadi i nije kriv - rekla je baka stradale Katarine Ivanković, a sa njom su se složili svi članovi oštećenih porodica. 

Inače, BMW smrti, kako su ga mediji prozvali, u povratku društva iz kafane prošlog leta, posle jedne avgustovske ponoći, otpozadi je udario u Dačiju, koja se malo pre toga uključila na Ibarsku magistralu sa sporednog puta. Od siline udarca, BMW je odgurao Dačiju čak 70 metara, dok nije sletela u livadu. Četvoro mladih iz dva automobila je na licu mesta izgilo život, a četvoro je povređeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading