DEDA SAVA ZVERSKI UBIJEN U GADŽINOM HANU! Ćerka Gordana očajna od bola: Umeo je svakog da oduševi, nije zaslužio ovakvu smrt!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

02.12.2020

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pili smo tog popodneva rakiju u njegovoj u radionici u trenutku on se setio da sam mu ja ukrao neki alat, pa me je napao. Pokušao sam da se odbranim i potukli smo se. Znam da sam ga udario, ali se ne sećam šta se tačno desilo. Ovo je, navodno, u policiji ispričao Miljan J. (22), osumnjičen da je u subotu po podne usmrtio komšiju Savu Krstića (93) iz Donjeg Dušnika kod Gadžinog Hana.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Njemu je određeno policijsko zadržavanje, a telo nesrećnog penzionera poslato je na obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Nišu da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Život vitalnog mašinbravara Save svirepo je prekinut u njegovoj radionici, u kojoj je proveo čitav život. Za ovaj zločin, kakav se ne pamti u ovom skoro pustom planinskom selu, osumnjičen je mladić iz istog mesta, koji se na saslušanju, navodno, pravdao "da su bili pijani".

Deda Sava je bio najstariji stanovnik Donjeg Dušnika i za svoje godine bio je vitalan, i fizički i psihički. Već dve decenije, od kako mu je umrla supruga, živeo je sam, a penzionerske dane ispunjavao je majstorisanjem u svojoj radionici. Narezivao je komšijama ključeve, oštrio sekire, popravljao stare stvari... Nije to radio zbog para, jer je imao pristojnu penziju, već da bi se osećao korisnim.

Drugih svedoka zločina nema, a osumnjičeni Miljan J. je, po onome što je ispričao u policiji, najpre pobegao sa lica mesta, ali se kasnije vratio da bi sakrio dokaze.

Navodno je zapalio svoju i žrtvinu odeću i pokušao da pobegne za Niš, ali je uhvaćen čim je otkriven zločin.

- Beživotno telo zatečeno je u lokvi krvi, a izgleda da je udarac u glavu bio koban. Imao je dobru penziju, ali je nije podizao baš zbog lopova.

STALNO SU GA POTKRADALI

Ćerka Gordana Cvetanović očajna je što je život njenog oca okončan na tako surov način. Kaže da su ga stalno potkradali, naročito su mu česti odnosili alat iz radionice, jer su lopovi koristili to što nije baš dobro čuo.

- Sad samo mogu da čekam da mi iz sudske medicine jave kada da preuzmem telo svog oca i da ga sahranim. Još ne znam kako je ubijen, rekli su mi samo da je udaren nekim tupim predmetom. Sava je bio neko ko je svakog umeo da oduševi i nije zaslužio takvu smrt - kaže ćerka, koja poznaje osumnjičenog i za njega, kao i skoro svi u selu, nema lepe reči.

Govorio je da će neko da ga ubije zbog novca, ali ga u kući nije imao - priča njegova rođaka Biljana Pešić, koja ga je obilazila svaki drugi dan, spremala mu hranu i čistila kuću.

Ona je bila prisutna sa rođakom Slobodanom Krstićem i ćerkom nastradalog, Gordanom Cvetanović, kada je policija ušla u radionicu u ponedeljak popodne i zatekla stravičan prizor.

- Svi smo se osećali nesigurno zbog osobe koja je uhapšena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading