ŠVERC KOMERC! Vozač iz Obrenovca dolijao na Horgošu, kad su carinci ušli u autobusku kuhinju samo što nisu popadali!

Autor: Objektiv, Republika

Hronika

30.11.2020

12:17

Carinici su u saradnji sa policijom godine na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje preko 16.000 paklica cigareta marke "Česterfild" sa akciznim markicama Severne Makedonije.

pixabay.com/fotomontaža/E.D.

Ova impozantna količina cigareta otkrivena je na izlazu iz Srbije, u autobusu koji je prazan krenuo po putnike koji su u međuzoni čekali zamensko vozilo, jer se autobus kojim su putovali pokvario.

Tokom inicijalnog pregleda zamenskog autobusa beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji vozač iz Obrenovca nisu primećena nikakva neslaganja, ali je vozilo upućeno na dodatni pregled skenerom zahvaljujući čemu je otkriveno da nešto sumnjivo ispunjava središnji deo tog prevoznog sredstva.

Naime, iza kuhinje i ispod frižidera u središnjem delu autobusa uočeno je prisustvo nepoznate robe kojoj u ovom delu vozila nije mesto.

Kada su carinici skinuli tapacirung bočne stranice kreveta koja se naslanja na priručnu kuhinju – shvatili su da se radi o prepravljenom prostoru za krijumčarenje, tzv. bunkeru.

Taj prostor protezao se celom dužinom vozila: od zadnje strane kuhinje, preko poda, pa sve do središnjeg dela koji je bio do vrha nafilovan krijumčarenim cigaretama.

 
Reč je o gotovo 325.000 cigareta marke "Chesterfield Blue" i "Chesterfield Original", sa severno-makedonskim akciznim markicama.

Upravo je zbog prepravljanja autobusa u svrhu krijumčarenja robe ovo delo okarakterisano kao krivično, te će protiv odgovornih biti pokrenut krivični postupak.

 

 

 

Komentari (0)

Loading