Muškarac upucan u Dalmatinskoj bio je momak poznate voditeljke: Povezivan je sa najopasnijim bandama

Autor: Kurir, Republika

Hronika

28.11.2020

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrija Zarić (45), koji je u petak ranjen u Dalmatinskoj ulici u Beogradu, bio je blizak zloglasnom voždovačkom klanu iz Beograda, dovođen je u vezu s međunarodnom bandom "Pink Panter", a osim po krivičnim delima, bio je poznat i po ljubavnoj vezi s manekenkom i voditeljkom Sandrom Drašković, poznatijom kao Sani Armani.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto gde je ranjen Andrija Zarić

Zarić devedesetih važio za žestokom momka, više puta je hapšen i osuđivan, ali da se poslednjih godina navodno smirio.

- Zarić je u petak oko 20 sati pogođen hicem iz pištolja u nogu. Privatnim kolima je prevezen u Urgentni centar, a policija traga za napadačem. Proverava se motiv ranjavanja - kaže izvor.

Osuđen za otmicu i mučenje: Žrtvu polivali vrelim uljem?

Zarić je 2015. pravosnažno osuđen na pet meseci zatvora zbog optužbi da je s Vladanom Kontićem, Srđanom Kačavendom i Boškom Racom 2005. oteo i mučio Kačavendinog kuma. Povod za mučenje je, kako se pisalo, bio to što se oštećeni udvarao Kačavendinoj ženi. Kačavenda i Kontić bili su pripadnici voždovačkog klana. Prema saznanjima iz istrage, oni su žrtvu navodno udarali sekirom, macolom, polivali vrelim uljem, ali joj i pretili sakaćenjem motornom testerom. Pošto žrtva nije imala 400.000 evra, koliko su tražili, oteli su mu džip, motor i stan.

- Pošto je pogođen u nogu, moguće je da se radi o opomeni. Proverava se da li je opomenut zbog nekog neraščišćenog računa iz prošlosti ili se u skorije vreme zamerio nekome - dodaje izvor.

RepublikaFoto: facebook.com/Sandra Draskovic
Sani Armani, bivša devojka Andrije Zarića

Zarić je u javnosti poslednji put pominjan u februaru 2012. godine, kad je izručen Švajcarskoj.

- Njemu su lisice stavljene godinu dana ranije u Crnoj Gori na osnovu poternice koju je za njim bila raspisala Švajcarska. Tamošnja policija tražila ga je kako bi bio dovršen sudski postupak, koji se protiv njega vodio zbog sumnje da je počinio više krađa - podseća izvor i dodaje da se sumnja da je Zarić ove krađe najverovatnije počinio kao pripadnik čuvene bande kradljivaca skupocenog nakita "Pink Panter".

- U Švajcarskoj se, osim za krađe, teretio i za nekoliko razbojništava, falsifikovanje, kao i nezakonito nošenje oružja - dodao je izvor.

Blizak sa Crnim Grujom i Japancem

Ranjeni je navodno bio blizak s Nenadom Grujovićem, zvanim Crni Gruja, koji je 2018. poginuo pošto je iskočio kroz prozor stana u Beogradu. Crni Gruja je navodno bio pripadnik Kekinog klana s Novog Beograda, a hapšen je zbog ubistva radnika pošte prilikom pljačke 2006. Zarić je navodno blizak i s Vladom Japancem, bivšim pripadnikom zemunskog klana, koji je pre nekoliko dana uhapšen u Beogradu.

On kaže i da je Zarić posle procesa u inostranstvu odlučio da se vrati u Srbiju.

- Osim po krivičnim delima, u prestonici je poznat i kao veliki zavodnik. Pre skoro deset godina bio je u vezi sa Sani Armani, najpopularnijom voditeljkom u to vreme - kaže izvor. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading