Otkriven uzrok nesreće kod Futoga: Greška vozača mogla da bude kobna

Autor: Srbija danas, Republika

Hronika

24.11.2020

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do naleta teretnog voza na kamion sa prikolicom danas, 24. novembra u 8.00 sati na putnom prelazu u Futogu, došlo je zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa i signalizacije vozača drumskog vozila.

RepublikaFoto: instagram.com/nsuzivo.rs
Mesto udesa

U ovom sudaru nije bilo povređenih, ni nastradalih.

Navedeni putni prelaz u Futogu, na kome se dogodio ovaj sudar, obezbeđen je mehaničkim branicima i saobraćajnim znacima na putu. Branici su u trenutku sudara bili ispravni i funkcionisali su potpuno normalno i kako je to i predviđeno.

Branici na ovom putnom prelazu su u vreme nailaska voza bili spušteni, a kamion sa prikolicom se nalazio na kolosecima i ostao je između motki branika. Put na ovom putnom prelazu prelazi preko tri koloseka u stanici Futog. Prilikom naleta teretnog voza na kamionsku prikolicu, kamion je udario u drumsko voziloi koje je bilo parkirano pored koloseka.

 

Na mestu nesreće uviđaj su izvršili Železnička komisija za vanredne događaje i MUP, nakon čega je kamion sklonjen sa koloseka i pruga otvorena za saobraćaj u 11.25 sati.

Srećom, današnji sudar nije se završio tragično. Međutim, nepoštovanje saobraćajnih propisa i signalizacije od strane vozača drumskih vozila na putnim prelazima, a naročito kada je rampa spuštena, gotovo po pravilu imaju tragične posledice.

"Infrastruktura železnice Srbije" zbog toga ponovo apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju, da poštuju propise i signalizaciju i posebno na putnim prelazima voze pažljivo i odgovorno, jer se samo tako mogu da spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading