Igor Jurić otkriva nepoznate detalje iz sudnice: Kada je očuh čuo presudu za ubistvo male Lune, oči su mu se napunile suzama

Autor:

Hronika

24.11.2020

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Albić (25) iz Prahova, očuh male Lune Firulović (2,5), osuđen je danas u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora zbog ubistva svoje pastorke.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Igor Jurić

Kada je čuo presudu Albiću su se oči napunile suzama, otkriva Igor Jurić koji je jedini bio u publici prilikom izricanja presude.

Pravni zastupnici fondacije "Tijana Jurić" učestvovali su u ovom sudskom procesu, a osnivač fondacije je nakon saopštavanja kazne istakao da se Albićevo ponašanje juče i danas drastično razlikuje.

- Kada je sudija pročitao presudu, bio je miran ali su mu prvi put oči bile pune suza. Kada je otišao da potpiše presudu i povratku, video sam da su mu oči bile pune suza, i spustio je glavu. U odnosu na jučerašnje drsko ponašanje, ovo danas je ogromna razlika. Čini mi se da juče nije shvatao da može da mu se desi ovaj scenario. Mislim da je tek sada žalio samog sebe - rekao je Jurić za Telegraf.

RepublikaFoto: Facebook
Zoran Albić

- Od početka suđenja, od pripremnog ročišta do danas bio je izuzetno drzak. Čak je i juče dobacivao. Nijednog momenta nije pokazao kajanje. To je nešto što sam primetio u svim slučajevima, od Dragana Đurića do evo, sada Zorana Albića. Nijedan nije pokazivao kajanje, nego na kraju žali svoju sudbinu i ono što ga čeka narednih godina - kaže Jurić.

 

Prilikom izricanja prusude nije bio prisutan niko ni od Albićeve rodbine, ali ni od porodice male Lune. U publici je bio jedino Igor Jurić.

Ističe da je zahvalan sudu u Zaječaru, i pravnom timu Fondacije "Tijana Jurić".

- Veoma je važno da država daje ovakav primer za zločine koji zaslužuju najtežu kaznu. Jako mi je žao što nije moglo da mu se sudi po izmenjenom Krivičnom zakoniku, jer on je čovek koji zaslužuje a i bio bi osuđen na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta. U svakom slučaju, država je uradila ono što je mogla - zaključio je Jurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading