ŠPANSKI SUD POTVRDIO PRESUDU NORBERTU HEFERU, POREKLOM IZ SUBOTICE: Monstruma iz kaveza čeka i doživotna robija!

Autor:

Hronika

23.11.2020

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtraženijem beguncu i ubici u Evropi, poreklom iz Srbije, Norbertu Heferu (41) Vrhovni sud u Španiji potvrdio je kaznu zatvora od 21 godine za dva pokušaja ubistva u toj zemlji i odbacio njegovu žalbu da mu je bilo povređeno pravo na odbranu.

RepublikaFoto: youtube.com/LaComarcaTeVe
Norbert Hefer

Igor Rus, Igor Vaclavić, Igor Srbin samo su tri od 18 identiteta koje je koristio Hefer dok je za njim tragalo pola Evrope. On je posle više meseci skrivanja po zabitima Španije uhapšen 2017. da bi odgovarao za dva pokušaja ubistva. Prethodno je pobegao iz Italije, gde je osuđen na doživotnu robiju zbog dva ubistva.

Koliko je reč o opasnom čoveku, govori podatak da je na suđenjima bio odvojen od ostalih u specijalno napravljenoj čeličnoj kabini sa neprobojnim staklom.

IMAO 18 RAZLIČITIH IDENTITETA I BIO NAJTRAŽENIJI BEGUNAC EVROPE

 

- Osuđeni je u pritvoru uložio žalbu, tvrdeći da mu je povređeno pravo na odbranu. Međutim, Vrhovni sud nije prihvatio taj argument i sada je kazna potvrđena - navode italijanski mediji.

Takođe, navodi se da se i u toj zemlji očekuje odluka Vrhovnog suda nakon što mu je u Bolonji potvrđena doživotna kazna u drugom stepenu zbog ubistva barmena Davida Fabrija i policajca Valerija Verija u aprilu 2017. On se čak obratio sudu u Bolonji putem video-linka, kada nije pokazao ni trunku kajanja. Za svoje italijanske žrtve je rekao su oni za njega bili policajci i da je morao da ih pobije, misleći na ubistvo Verija i ranjavanje njegovog kolege Marka Ravaglija, koji je bio s njim u patroli.

Selfi u nedođiji

Nakon počinjenih krvavih zločina u Italiji, dok je trajala hajka za njim, on je već bio pobegao u Španiju. Bio je toliko drzak da je objavljivao selfije dok se skrivao po vrletima, a voleo je da pozira u maskiranoj uniformi i da glumi gerilca. Dok je bio u bekstvu, priznao je da je u seoskoj kući u blizini Albalate del Arzobispo ranio Manuela M. i Manuela A. u decembru 2017, samo nekoliko nedelja nakon dolaska u Španiju, za šta je osuđen na 21 godinu robije.

Iz zatvora zavodio žene

Hefer je u toku suđenja tražio da preko njegove specijalno napravljene kabine bude spuštena zavesa da bi uopšte pristao da priča. Dane u najstrože čuvanom španskom zatvoru Zuera vreme provodi čitajući verske knjige i izučavajući pravo. Iako verski fanatik, stekao je simpatije žena, koje su mu pisale u zatvoru, ali ga navodno i posećivale.

- Morao sam da sve slomim na svom putu - ponavljao je Hefer.

Apelacioni sud u Bolonji odbacio je zahtev za njegovim psihijatrijskim veštačenjem jer je utvrđeno da je zločin počinjen s jasnom namerom i pri čistoj svesti, da je i te kako razumeo šta se dešava i šta želi. U slučaju ubistva Fabrija, njegov postupak je bio odluka pri čistoj svesti i posledica jasne volje, ocenio je sud.

Podsetimo, Hefer je poreklom iz Subotice, gde mu i danas živi porodica. Govori tečno nekoliko jezika, a Srbija, prema pisanju medija, traga za njim zbog silovanja. Italijanski mediji su čak pisali da postoji sumnja da je povezan s nestankom mladog repera Domenika d'Amata (27) jer je nestao u oblasti u kojoj se Hefer skrivao i počinio zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading