ZBOG TAKVIH PAZITE DA VAM NE SIPAJU NEŠTO U PIĆE: Dileri droge za silovanje dobili tri godine zatvora

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

23.11.2020

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po tri godine zatvora trojicu optuženih zbog dilovanja narkotika GHB koji je poznat pod nazivom droga za silovanje.

DIlovanje droge (Ilustracija)

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg u Beogradu iz januara kojom su Uroš Kosanović, Slavko Varničić i Željko Radujković osuđeni kao saizvršioci za krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

- Osuđeni su jer su 9. novembra 2016. godine u stanu u Beogradu, koji su zajedno koristili, neovlašćeno radi prodaje držali psihoaktivne kontrolisane supstance proglašene za opojnu drogu - navodi se u presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

U pitanju su GHB (gama hidroksibuterna kiselina) u ukupnoj količini od 1.990 ml, zatim amfetamin sa kofeinom i kreatinom u ukupnoj količini od 9,19 grama i ketamin u količini od 7 ml. Prilikom hapšenja kod njih je pronađena i vaga za precizno merenje.

- Od olakšavajućih okolnosti prilikom izricanja kazne sud je cenio da optuženi ranije nisu osuđivani dok otežavajuće okolnosti nije našao - navodi se u odluci suda.

GHB se najčešće sipa u alkoholno piće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading